15graardappelzetmeelje kunt ook maizena of allesbinder gebruiken
Deeg
400grpatentbloem
200grboter
8elwater
snufjezout
Verder
vanille ijs
pie maker
Instructies
Kersenvulling
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op in een pannetje, schep er een paar el van het sap uit. Voeg de suiker en vanillesuiker toe in het pannetje en breng aan de kook.
Meng het achtergehouden sap met de maizena en voeg dit bij het gekookte sap. Laat zachtjes verder pruttelen tot het sap wat is ingedikt.
Voeg de uitgelekte kersen toe en laat nog kort mee pruttelen.
Laat de kersenvulling afkoelen.
Deeg
Kneed de ingrediënten voor het deeg kort door elkaar tot een deegje.
Verpak het deegje in folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
Cherry pie
Laat de pie maker opwarmen en rol ondertussen het deeg uit tot een lap van ca 3 mm dikte.
Steek met behulp van de deegsteker van de pie maker 8 grote en 8 kleine cirkels uit. Het deeg kun je steeds opnieuw weer even bij elkaar kneden en opnieuw uitrollen.
Leg twee grote cirkels deeg in de holletjes van de piemaker en vol ze met de kersenvulling.
Leg twee kleine cirkels deeg er bovenop en druk de piemaker goed dicht.
Bak de Cherry pies in ca 10-12 gaar en goudbruin.
Ga zo door tot je er 8 gebakken hebt.
Serveer de Cherry pies lauwwarm met en bolletje ijs.