Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.66
van
44
stemmen
Gestoofde hamlappen uit de slowcooker of braadpan
Porties:
2
personen
Ingrediënten
450
gr
hamlappen
100
gr
boter
1
el
tomatenpuree
1
el
paprikapoeder
1
el
mosterd
1/4
tl
gemalen piment
2
laurierblaadjes
vergemalen zout en peper
75
ml
water
bij gebruik slowcooker
200
ml
lauw water
bij gebruik braadpan
Instructies
Slowcooker
Haal de hamlappen een uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Dep de hamlappen droog en bestrooi ze met versgemalen zout en peper.
Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de hamlappen aan beide kanten goed aan op middelhoog vuur.
Leg de hamlappen in de slowcooker.
Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en piment toe aan de jus en roer door. Warm het geheel even door. Blus af met het water.
Giet de jus bij de hamlappen in de slowcooker en voeg de laurierblaadjes toe. Leg het deksel op de slowcooker.
Laat het geheel ca 8 uur stoven op de laagste stand. Draai af en toe het vlees om.
Braadpan
Haal de hamlappen een uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
Dep de hamlappen droog en bestrooi ze met versgemalen zout en peper.
Smelt de boter in een braadpan en bak de hamlappen aan beide kanten goed aan op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree, mosterd, paprikapoeder en piment toe aan de jus en roer door. Warm het geheel even door. Blus af met het lauwe water.
Leg het deksel op de braadpan en voeg de laurierblaadjes toe. Laat de hamlappen ca 2,5 uur stoven op een laag pitje. Draai het vlees af en toe om.
Laat het laatste half uur het deksel van de braadpan, zodat het vocht wat kan verdampen.