100grverse mini maïs(o.a. verkrijgbaar bij Crisp en Jumbo)
80grkidneybonen(blikje)
12cherry tomaatjesgehalveerd
1rode paprikain fijne blokjes gesneden
1avocadoin blokjes gesneden
versgehakte koriander
handjetortilla chips
Kipfilet
300grkipfiletin blokjes gesneden
1elpaprika poeder
1tlcaynkruiden
1tloregano
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
Instructies
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet even opzij.
Breng wat water aan de kook in een pannetje en kook hierin de mini maïs in 4 minuten.
Giet de mini maïs af onder de koude kraan en laat de maïs goed uitlekken.
Halveer de mini maïs in de lengte en grill beide kanten in een grillpan.
Meng het paprika poeder, cayenne, oregano en wat versgemalen zout en peper door de blokjes kipfilet. En verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Bak de blokjes kipfilet in 10 minuten gaar.
Stort het blikje kidneybonen in een zeef en spoel af onder de koude kraan. Laat de kidneybonen goed uitlekken. Doe de kidneybonen samen met de romaine sla, blokjes paprika, blokjes avocado en gehalveerde cherry tomaatjes bij elkaar in een kom en meng door elkaar.
Verdeel de salade over 2 kommen en verdeel de dressing er overheen.
Verdeel de kipfilet over de kommen en bestrooi het geheel met wat versgehakte koriander.