Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.84
van
6
stemmen
Gehaktballetjes met ananas in zoetzure saus
Ingrediënten
Gehaktballetjes
500
gr
rundergehakt
1
el
versgehakte peterselie
1
tl
paprikapoeder
1
tl
uipoeder
1
tl
knoflookpoeder
Zoetzure saus
1
el
bruine basterdsuiker
75
ml
honing
1
el
sojasaus
125
ml
ketchup
bijv. Mutti
1
tl
knoflookpoeder
1
tl
uipoeder
Verder
1
rode paprika
in reepjes gesneden
250
gr
verse ananas in stukjes
2
el
witte wijnazijn
wat versgehakte peterselie
scheutje olijfolie
4
el
allesbinder
Instructies
Slowcooker
Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai balletjes ter grote van een bitterbal.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom even aan.
Doe de ingrediënten voor de saus in de slowcooker en roer door elkaar.
Voeg de gehaktballetjes, reepjes paprika en ananasstukjes toe en roer voorzichtig door elkaar.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het geheel 4 uurtjes stoven op de laagste stand.
Haal het deksel van de slowcooker en roer de witte wijnazijn met 4 el allesbinder zachtjes door de saus.
Zet de slowcooker op de hoogste stand en laat de saus met het deksel van de slowcooker nog een kwartiertje indikken.
Serveer de gehaktballetjes met rijst en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Braadpan
Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en draai balletjes ter grote van een bitterbal.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom even aan.
Haal de balletjes uit de pan en zet ze even opzij.
Veeg de braadpan met een keukenpapiertje schoon.
Doe de ingrediënten voor de saus in de braadpan en roer door elkaar.
Voeg de gehaktballetjes, reepjes paprika en ananasstukjes toe en roer voorzichtig door elkaar.
Leg het deksel op de braadpan en laat het geheel een uurtje stoven op het laagste pitje.
Haal het deksel van de braadpan en roer de witte wijnazijn met 2 el allesbinder zachtjes door de saus.
Zet de warmtebron iets hoger en laat de saus met het deksel van de pan nog een kwartiertje indikken.
Serveer de gehaktballetjes met rijst en bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.