Doe de rozijnen in een schaaltje en giet er gekookt water over tot ze onder staan. Laat de rozijnen een half uurtje wellen en laat ze goed uitlekken in een zeef.
Zeef de bloem met het bakpoeder en doe samen met de kristalsuiker, vanillesuiker, kwark, eieren, zonnebloemolie en het zout in de kom van de keukenmachine.
Kneed door elkaar tot het goed gemengd is.
Voeg de gewelde rozijnen toe en kneed nogmaals goed door, tot de rozijnen mooi door het deeg verdeeld zijn.
Bekleed de springvorm met bakpapier en leg het deeg in.
Dek de springvorm af met folie of een theedoek en laat het deeg 20 minuten rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Zet de kwarkbol in de oven en bak in 40 minuten gaar en goudbruin.
Haal de kwarkbol uit de oven, verwijder de springvorm en zet de kwarkbol op een rooster.
Smelt de boter en bestrijk de kwarkbol met een dun laagje boter.