Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Kip-kerrie saucijzenbroodjes
Porties:
4
stuks
Ingrediënten
4
plakjes
roomboterbladerdeeg
1
ei
7
ml
koffiemelk
cupje
Vulling
250
kipgehakt
1
ei
35
gr
paneermeel
2
tl
sambal oelek
1/4
tl
knoflookpoeder
1/4
tl
uienpoeder
1
el
kerriepoeder
versgemalen zout en peper
1/2
tl
chiliflakes
1/4
tl
komijn
1/2
tl
paprika
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Laat de plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Doe alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar in een ruime kom en kneed goed door elkaar.
Verdeel het kipgehakt mengsel in vieren en maak er 4 rolletjes van, net zo lang als de plakjes bladerdeeg.
Leg de rolletjes kipgehakt in het midden van de plakjes bladerdeeg.
Bestrijk het zijrandje van de plakjes bladerdeeg dun met wat water en vouw ze dubbel.
Druk de zijkant goed aan met een vork.
Klop het ei los met de koffiemelk en bestrijk de saucijzenbroodjes dun met het eimengsel.
Wacht vijf minuten en bestrijk ze nog een keer dun.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de saucijzenbroodjes 30 minuten.