Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.23
van
9
stemmen
Klassieke Tiramisu
Porties:
4
personen
Ingrediënten
100
ml
espresso
50
ml
Marsala of Port
100
gr
Savoiardi
Italiaanse lange vingers, o.a. verkrijgbaar bij Crisp
2
eidooiers
2
eiwitten
300
gr
mascarpone
50
gr
fijne kristalsuiker
10
gr
vanillesuiker
cacaopoeder
snufje
zout
Verder nodig
een schaal van ca 20x15x5 cm
Instructies
Klop de eidooiers met de 20 gr fijne kristalsuiker met de vanillesuiker romig in ca 5 minuten.
Voeg de mascarpone toe en klop even goed door.
Klop de eiwitten in een andere kom met het zout stijf. Voeg halverwege 30 gr fijne kristalsuiker in delen toe.
Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het mascarpone mengsel.
Meng de espresso met de marsala of port en doop de lange vingers er stuk voor stuk kort in met de gesuikerde kant naar beneden.
Leg de helft van de lange vingers met de gesuikerde kan naar beneden in de schaal.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover.
Verdeel daar de rest van de lange vingers overheen.
En daarover de rest van het mascarponemengsel.
Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Bestuif de tiramisu vlak voor serveren met wat cacaopoeder.