Een makkelijke maaltijd met kipfilet, krieltjes, courgette, gele wortel, paprika, rode ui en rozemarijn.
Bereidingstijd30 minutenminuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 3personen
Keukenbenodigdheden
Wok of hapjespan
Grillpan
kookpan
Ingrediënten
500grkrieltjes in schilgehalveerd
250grgele wortelin plakjes
1grote rode uiin halve ringen
1courgettein plakjes
1rode paprikain reepjes
300grkipfiletin blokjes
4takjes rozemarijnfijngehakt
2teentjes knoflookfijngehakt
1,5elpaprikapoeder
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
Instructies
Doe de gehalveerde krieltjes in een pan met ruim water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook de krieltjes 10 minuten tot ze net gaar zijn.
Giet de gekookte krieltjes af en laat even uitstomen.
Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze wat zachter zijn en aan beide kanten mooie bruine grillstrepen hebben. Haal ze uit de grillpan en zet even opzij.
Bestrooi de blokjes kipfilet met 1/2 el paprikapoeder en wat versgemalen zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de blokjes kipfilet in ca 8 minuten bruin en net gaar.
Schep de kipfilet uit de wok en zet even opzij.
Verhit in dezelfde wok nog een scheutje olijfolie en voeg de rode ui, knoflook en plakjes gele wortel toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken.
Voeg de paprika en de gekookte krieltjes, rest van het paprikapoeder, rozemarijn, een beetje zout en lekker wat versgemalen peper toe en toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de gegrilde courgette en de gebakken kipfilet toe en warm het geheel nog even goed door.