Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.67
van
3
stemmen
Bananenbrownies
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
minuten
Gang:
Gebak
Porties:
9
stuks
Keukenbenodigdheden
garde
vierkante bakvorm van 20x20 cm
siliconen spatel
Ingrediënten
2
(over)rijpe
bananen
180
gr
boter
150
gr
rietsuiker
100
gr
patentbloem
100
gr
melkchocolade
fijngehakt
30
ml
melk
7
gr
vanillesuiker
2
el
cacaopoeder
1
tl
bakpoeder
3
eieren
snufje
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Smelt de chocolade met de boter in een pannetje of de magnetron, zorg dat het niet verbrand. Laat het mengsel wat afkoelen.
Vet de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met een bakpapiertje.
Prak de bananen fijn met een vork.
Met het zout, de melk, de eieren en de gesmolten chocolade met de boter door de geprakte bananen en klop met een garde goed door.
Zeef de bloem met de cacaopoede en bakpoeder boven het natte mengsel en spatel het geheel door met een siliconen spatel tot het goed gemengd is.
Giet het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm
Schuif de bakvorm in de oven en bak de brownie in ca 35 minuten gaar.
Laat de brownie afkoelen op een rooster en snij de brownie in 9 stukken.