Kneed de ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een kwartier tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid standmixer. Voeg na 5 minuten kneden ook het zout toe.
Laat het deeg een uur rijzen in een afgedekte kom.
Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en maak er 2 bollen van. Laat de bollen 20 minuten afgedekt liggen.
Leg de bollen op een bakplaat en druk ze plat tot een lap. Laat 30-45 minuten rijzen, onder ingevet folie.
Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Giet een scheutje olijfolie over het gerezen deeg en wrijf voorzichtig uit met je hand.
Druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg, tot je de bodem van de bakplaat voelt.
Bak de broden in 15 minuten gaar en goudbruin.
Maak ondertussen de vanilledip. Doe hiervoor de poedersuiker, vanille-extract, olijfolie en een el melk in een kommetje en roer door elkaar. Voeg eventueel nog wat melk toe als de saus te dik is of nog wat poedersuiker als de dip te dun is.
Besmeer de broden nogmaals met olijfolie, zodra ze uit de oven komen. En verdeel de kaneelsuiker er overheen. Schut het overtollige er weer af.