watgeraspte kaas voor ovengratinof gewoon jong belegen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Kook de macaroni in ruim water met een snuf zout bijna gaar, reken een minuut kortere kooktijd dan op de verpakking staat. Want de macaroni zal nog wat verder doorgaren in de saus.
Smelt op laag vuur de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed door met een garde.
Laat de bloem garen in ongeveer een minuut, het geheel moet er een beetje zanderig uit gaan zien.
Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad is.
Breng de saus op smaak met de paprikapoeder, uienpoeder, mosterd, zout, witte peper en een snufje chilipoeder.
Laat de saus op laag vuur wat indikken, tot yoghurtdikte.
Voeg de geraspte cheddar toe en laat de cheddar zachtjes smelten in de saus en roer goed door.
Meng de macaroni door de saus en schep het geheel in een ovenschaaltje.
Bestrooi met de geraspte ovengratinkaas en bak 15 minuten in de oven.