Mac and cheese

0 comments

Mac and cheese, oftewel macaroni met kaassaus. Ik dacht altijd dat ik het niet lekker zou vinden, tot ik het eens probeerde. Zo simpel, maar echt lekker vind ik het.

Dit recept is genoeg voor twee personen als je er een salade bij doet of voor één grotere eter. Eventueel kun je ook wat groente door de Mac and cheese mengen, zoals broccoli.

Voor de saus gebruikte ik echte cheddar van de versafdeling, niet die kleffe plakjes smeltkaas. En voor de gratin gebruikte ik geraspte kaas voor ovengratin, dat is een mix van mozzarella, emmentaler en jong belegen kaas. Dit geeft een lekker gebakken kaaslaagje op de Mac and cheese.

Mac and cheese

0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Oventijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr elleboogmacaroni
  • 100 gr geraspte rode cheddar van de versafdeling
  • 250 ml melk
  • 35 gr boter
  • 35 gr bloem
  • 1 tl Franse mosterd
  • 0,5 tl uienpoeder
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • snuf witte peper
  • snuf chilipoeder
  • snuf zout
  • wat geraspte kaas voor ovengratin of gewoon jong belegen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Kook de macaroni in ruim water met een snuf zout bijna gaar, reken een minuut kortere kooktijd dan op de verpakking staat. Want de macaroni zal nog wat verder doorgaren in de saus.
  • Smelt op laag vuur de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer goed door met een garde.
  • Laat de bloem garen in ongeveer een minuut, het geheel moet er een beetje zanderig uit gaan zien.
  • Voeg de helft van de melk toe en roer goed door, voeg daarna de andere helft van de melk toe. Blijf roeren tot de saus glad is.
  • Breng de saus op smaak met de paprikapoeder, uienpoeder, mosterd, zout, witte peper en een snufje chilipoeder.
  • Laat de saus op laag vuur wat indikken, tot yoghurtdikte.
  • Voeg de geraspte cheddar toe en laat de cheddar zachtjes smelten in de saus en roer goed door.
  • Meng de macaroni door de saus en schep het geheel in een ovenschaaltje.
  • Bestrooi met de geraspte ovengratinkaas en bak 15 minuten in de oven.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating