Een makkelijk recept voor spaghetti met een saus van verse tomaten
Voorbereidingstijd5 minutenminuten
Bereidingstijd15 minutenminuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2personen
calorieën: 578kcal
Ingrediënten
400grpruim trostomaatjes
200grspaghetti
4elolijfolie
2teentjes knoflook
1elfijngehakte peterselie
paar blaadjes basilicum
versgemalen zout en peper
Instructies
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en leg de gehalveerde teentjes knoflook erin.
Bak de knoflook in 5 minuten zachtjes aan, tot de knoflook wat bruin gaat kleuren.
Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en zet de warmtebron op een iets lager pitje.
Laat de tomaten in 10 minuten uit elkaar vallen en zachtjes pruttelen, zodat de saus wat indikt.
Kook ondertussen de spaghetti in goed gezouten water beetgaar.
Verwijder de teentjes knoflook uit de verse tomatensaus en breng de saus op smaak met wat versgemalen zout en peper. Roer de versgehakte peterselie erdoor.
Breng de spaghetti met een keukentang rechtstreeks vanuit de kookpan over naar de tomatensaus en roer goed door de saus.
Verdeel de spaghetti over de borden, leg er wat blaadjes basilicum op en giet er nog een scheutje olijfolie overheen.
Notities
De velletjes van de tomaten laat ik altijd zitten, mocht je dit niet lekker vinden dan kun je de tomaatjes voor gebruik ook eerst ontvellen.