Misschien wel de meest simpele spaghetti met verse tomatensaus, maar daarom niet minder lekker.
Spaghetti met verse tomatensaus
Een makkelijk recept voor spaghetti met een saus van verse tomaten
Ingrediënten
- 400 gr pruim trostomaatjes
- 200 gr spaghetti
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el fijngehakte peterselie
- paar blaadjes basilicum
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en leg de gehalveerde teentjes knoflook erin.
- Bak de knoflook in 5 minuten zachtjes aan, tot de knoflook wat bruin gaat kleuren.
- Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en zet de warmtebron op een iets lager pitje.
- Laat de tomaten in 10 minuten uit elkaar vallen en zachtjes pruttelen, zodat de saus wat indikt.
- Kook ondertussen de spaghetti in goed gezouten water beetgaar.
- Verwijder de teentjes knoflook uit de verse tomatensaus en breng de saus op smaak met wat versgemalen zout en peper. Roer de versgehakte peterselie erdoor.
- Breng de spaghetti met een keukentang rechtstreeks vanuit de kookpan over naar de tomatensaus en roer goed door de saus.
- Verdeel de spaghetti over de borden, leg er wat blaadjes basilicum op en giet er nog een scheutje olijfolie overheen.
Notities
De velletjes van de tomaten laat ik altijd zitten, mocht je dit niet lekker vinden dan kun je de tomaatjes voor gebruik ook eerst ontvellen.
Indicatie voedingswaarden per portie
Energie: 578kcal | Koolhydraten: 77.8g | Eiwit: 13.7g | Vet: 22.3g | Verzadigd vet: 3.4g | Vezels: 5.7g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.