Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Uitgebreid ontbijt met ei, spek, champignons en tomaat
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Engels
Porties:
1
persoon
calorieën:
489
kcal
Ingrediënten
4
grote kastanjechampignons
in kwarten gesneden
1
ei
5
reepjes ontbijtspek
1
takje
cherrytomaatjes
1
sneetje wit brood
1
el
aardbeienjam
wat tuinkers
olijfolie om in te bakken
versgemalen zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Leg het takje trostomaten in een met olijfolie ingevet ovenschaaltje en bak de tomaatjes 15 minuten.
Rooster de witte boterham in een broodrooster, onder de grill of in een droge koekenpan en snij het diagonaal doormidden.
Bak de reepjes ontbijtspek in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
Laat het vet achter in de koekenpan en giet er nog een scheutje olijfolie bij.
Bak de champignons en breng op smaak met wat peper en zout.
Veeg de pan schoon met een velletje keukenpapier en verhit een scheutje olijfolie.
Breek het ei in de pan en bak een mooi spiegeleitje.
Verdeel alles over een groot bord en strooi er wat tuinkers over.
Nutrition
Energie:
489
kcal
|
Koolhydraten:
31
g
|
Eiwit:
19.4
g
|
Vet:
31.2
g
|
Verzadigd vet:
8.7
g
|
Vezels:
3.5
g