250grammelkchocoladecallets of een reep fijngehakt
Instructies
Doe de slagroom, suiker, vanille en het snufje zout in een steelpan en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan van de warmtebron zodra het mengsel kookt en de suiker is gesmolten.
Laat het slagroommengsel helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop de boter in ca 10 minuten luchtig en zacht, tot de boter ook heel licht van kleur ziet.
Voeg het slagroommengsel toe en klop door tot een glad en romig mengsel.
Bekleed een bakplaatje met bakpapier en doe het mengsel in een spuitzak met een rond spuitmondje. Spuit mooie truffels van 4-5 cm op de bakplaat.
Zet het bakplaatje in de vriezer tot de vulling goed hard is.
Smelt 225 gr van de chocolade au-bain-marie en roer de rest er doorheen.
Dip de opgesteven slagroomvulling er één voor één in en rol direct door het cacaopoeder.
Laat de slagroomtruffels op een velletje bakpapier uitharden en bewaar ze daarna in de koelkast.