Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Cappuccino mousse
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Rusttijd
1
uur
uur
Gang:
Dessert
Porties:
3
personen
Keukenbenodigdheden
cappuccino kopjes
mixer
zeefje
gasbrandertje
Ingrediënten
250
ml
slagroom
30
gr
fijne kristalsuiker
50
ml
sterke espresso
2,5
blaadjes
gelatine
0,5
recept Italiaanse meringue
wat cacaopoeder
Instructies
Leg de blaadjes gelatine voor minimaal 10 minuten in een bakje met koud water.
Knijp de blaadjes gelatine uit en doe ze in een kommetje.
Giet de hete espresso er overheen en roer het geheel door tot de gelatine goed is opgelost.
Laat de espresso helemaal afkoelen.
Doe de slagroom met de fijne kristalsuiker in een kom en klop de slagroom zo goed als stijf.
Giet de afgekoelde espresso erbij en mix het geheel door tot het goed stijf en luchtig is.
Verdeel de mousse over de kopjes en laat ze een uur opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen de Italiaanse meringue volgens het recept.
Verdeel de Italiaanse meringue over de mousse en brand af met een gasbrandertje.
Stuif met een zeefje een klein beetje cacaopoeder erover.