Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
2.80
van
5
stemmen
Eenpersoons Pavlovaatjes met zacht fruit
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
45
minuten
minuten
Porties:
6
personen
Ingrediënten
Pavlova's
3
eiwitten
op kamertemperatuur
snufje zout
150
gr
fijne kristalsuiker
1
tl maizena
1
tl citroensap
1/2
tl vanille extract
Topping
250
ml
slagroom
2
el fijne kristalsuiker
fruit
bijvoorbeeld blauwe bessen, frambozen en rode besjes
poedersuiker
6
blaadjes munt
Verder nodig
spuitzak
spuitmondje met kartels
Instructies
Pavlova's
Verwarm de oven voor op 110 graden.
Klop de eiwitten met het zout in een mixer op een hoge snelheid tot het eiwit een beetje stijf begint te worden. Dit duurt ongeveer een minuutje.
Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf doormixen. Klop net zo lang door tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
Voeg maizena, vanille extract en citroensap toe schep het met een spatel voorzichtig door het stijve eiwit.
Doe het eiwit in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 6 mooie nestjes, met een doorsnede van ca 6 cm.
Maak met een lepel kuiltjes in de bovenkant.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de Pavlova’s een uur in de oven drogen op 110 graden.
Laat de oven aan het einde van de droogtijd dicht en laat de pavlova’s in de oven staan tot ze zijn afgekoeld.
Topping
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Doe de slagroom in een spuitzak en spuit toefjes op de Pavlova’s.
Verdeel het fruit erover, steek er een blaadje munt bij en bestrooi met poedersuiker. Serveer direct.
Notities
De Pavlova's kun je prima een dag eerder maken. Bewaar ze in een afgesloten bakje. Maar doe de slagroom en het fruit vlak voor het serveren pas erop.