Eenpersoons Pavlovaatjes met zacht fruit

Pavlova, een heerlijk dessert van meringue, is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova.

Deze eenpersoons Pavlovaatjes zijn perfect voor na het kerstdiner.

 

 

 

 

Pavlova
Print recept
Eenpersoons Pavlovaatjes met zacht fruit
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten
Totale tijd
1 uur 45 minuten
 
Personen: 6 personen
Ingrediënten
Pavlova's
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 tl vanille extract
Topping
  • 250 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • fruit bijvoorbeeld blauwe bessen, frambozen en rode besjes
  • poedersuiker
  • 6 blaadjes munt
Verder nodig
  • spuitzak
  • spuitmondje met kartels
Bereidingswijze
Pavlova's
  1. Verwarm de oven voor op 110 graden.

  2. Klop de eiwitten met het zout in een mixer op een hoge snelheid tot het eiwit een beetje stijf begint te worden. Dit duurt ongeveer een minuutje.

  3. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf doormixen. Klop net zo lang door tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.

  4. Voeg maizena, vanille extract en citroensap toe schep het met een spatel voorzichtig door het stijve eiwit.

  5. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat 6 mooie nestjes, met een doorsnede van ca 6 cm.

  6. Maak met een lepel kuiltjes in de bovenkant.

  7. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de Pavlova’s een uur in de oven drogen op 110 graden.

  8. Laat de oven aan het einde van de droogtijd dicht en laat de pavlova’s in de oven staan tot ze zijn afgekoeld.

Topping
  1. Klop de slagroom stijf met de suiker.

  2. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit toefjes op de Pavlova’s.

  3. Verdeel het fruit erover, steek er een blaadje munt bij en bestrooi met poedersuiker. Serveer direct.

Opmerkingen

De Pavlova's kun je prima een dag eerder maken. Bewaar ze in een afgesloten bakje. Maar doe de slagroom en het fruit vlak voor het serveren pas erop.

 

Pavlova


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *