Gehaktbrood, een simpel en betaalbaar recept voor de kerst. Lekker met haricots verts in spek en gebakken aardappeltjes. Maar natuurlijk ook als het geen kerst is, is dit erg lekker.

Gehaktbrood
Ingrediënten
Gehaktbrood
- 500 gr hoh gehakt
- 50 gr paneermeel
- 1 ei
- 1 kleine ui fijngehakt
- 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
- 1 tl paprikapoeder
- versgemalen zout en peper
- 1 el verse bladpeterselie gehakt
Saus
- 100 ml ketchup
- 1 tl grove mosterd
- 1 tl worcestersaus
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Kneed de ingrediënten voor het gehaktbrood goed tot elkaar en vorm er een klein broodje van.
- Leg het gehaktbrood op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus door elkaar.
- Haal het gehaktbrood uit de oven en verdeel de saus over het gehaktbrood.
- Bak het gehaktbrood nog 30 minuten in de oven.
Notities
Dit recept is ook gemakkelijk voor te bereiden. Het gehaktbrood kun je bijvoorbeeld ’s ochtends al vormen, afdekken met plastic en in de koelkast bewaren. Een uurtje voordat je aan tafel gaat, hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.