450grtarwebloem(ik gebruikte tarwebloem van de Zuidmolen)
9grzout
8grbaking soda
380mlkarnemelk
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de droge ingrediënten in een kom en meng met een pollepel door elkaar.
Voeg de karnemelk toe en roer goed door.
Kneed er een bal van, maar kneed niet langer dan nodig.
Leg het brood in een hoge ronde met bakpapier beklede bakvorm en snij met een mes een kruis in het midden.
Leg een tweede hoge ronde bakvorm er bovenop en bak 20 minuten.
Verwijder de bovenste bakvorm en bak nog 15 minuten.
Haal het brood uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Notities
Het brood is gaar als het hol klinkt als je er zachtjes op klopt.
Geen karnemelk in huis? Meng melk met witte wijnazijn of citroensap en laat het een kwartiertje staan en je hebt karnemelk! De verhouding is 250 ml melk met 1 el witte wijnazijn of citroensap.