Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Leg de kipfilets tussen folie en sla ze met de achterkant van een steelpan ietsjes platter. Leg de kipfilets in de marinade en laat ze tot gebruik marineren in de koelkast.
Twee uur van tevoren
Begin met het kneden van het deeg voor de Griekse pita’s, volgens recept.
Schil de frietaardappelen en snij ze in reepjes, zet ze in ruim water met een snufje zout.
Pita’s vullen
Verwarm de frituurpan voor op 145 graden.
Giet de gesneden friet af en laat goed uitlekken. Dep de friet goed droog tussen een theedoek of keukenpapier.
Bak de friet in 5 minuten voor op 145 graden. Laat de friet uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bak de Griekse pita’s volgens het recept en leg ze op elkaar tussen een theedoek tot gebruik.
Verhit de frituurpan voor op 180 graden.
Verhit een grillpan en grill de emarineerde kipfilets op middelhoog vuur in 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
Bak ondertussen de friet in 5 minuten krokant op 180 graden. Laat de friet uitlekken in een schaal met een vel keukenpapier. Meng de paprikapoeder, witte peper en zout door elkaar en verdeel over de friet. Schud de friet door de schaal zodat alle kruiden goed verdeeld zijn.
Klap de Griekse pita’s dubbel en verdeel de romaine sla, kipfilets, Tzatziki en de friet ertussen. Leg ze eventueel in een puntjezakje of wikkel ze tussen een velletjes bakpapier om ze bij elkaar te houden.