Griekse pita’s met kipsouvlaki

Griekse pita’s met kipsouvlaki en friet

Comments are Disabled

Wij bestellen regelmatig bij Zorba de Griek in Dordrecht en dan kies ik meestal een pita met kipfilet. Maar de Griek is op vakantie, dus tijd om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat is super lekker geworden en doet niet onder voor de echte Griek. Deze komt vaker op tafel!

Griekse pita’s met kipsouvlaki

Griekse pita’s met kipsouvlaki en friet

No ratings yet
Porties 4 Personen

Ingrediënten

Marinade

  • 3 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 2 mespuntjes gemalen laurier
  • versgemalen zout en peper

Friet

  • 400 gr frietaardappelen
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/8 tl witte peper
  • 1/8 tl zout

Verder nodig

Instructies
 

De ochtend of avond van tevoren

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
  • Leg de kipfilets tussen folie en sla ze met de achterkant van een steelpan ietsjes platter. Leg de kipfilets in de marinade en laat ze tot gebruik marineren in de koelkast.

Twee uur van tevoren

  • Begin met het kneden van het deeg voor de Griekse pita’s, volgens recept.
  • Schil de frietaardappelen en snij ze in reepjes, zet ze in ruim water met een snufje zout.

Pita’s vullen

  • Verwarm de frituurpan voor op 145 graden.
  • Giet de gesneden friet af en laat goed uitlekken. Dep de friet goed droog tussen een theedoek of keukenpapier.
  • Bak de friet in 5 minuten voor op 145 graden. Laat de friet uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Bak de Griekse pita’s volgens het recept en leg ze op elkaar tussen een theedoek tot gebruik.
  • Verhit de frituurpan voor op 180 graden.
  • Verhit een grillpan en grill de emarineerde kipfilets op middelhoog vuur in 10 minuten rondom gaar en goudbruin.
  • Bak ondertussen de friet in 5 minuten krokant op 180 graden. Laat de friet uitlekken in een schaal met een vel keukenpapier. Meng de paprikapoeder, witte peper en zout door elkaar en verdeel over de friet. Schud de friet door de schaal zodat alle kruiden goed verdeeld zijn.
  • Klap de Griekse pita’s dubbel en verdeel de romaine sla, kipfilets, Tzatziki en de friet ertussen. Leg ze eventueel in een puntjezakje of wikkel ze tussen een velletjes bakpapier om ze bij elkaar te houden.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je ook geen recept meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram, dat zou ik ook super leuk vinden.

Griekse pita’s met kipsouvlaki

Comments are closed.