Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.34
van
3
stemmen
Tagliatelle met zalm en geroosterde groenten
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Porties:
3
personen
Keukenbenodigdheden
oven
koekenpan
kookpan
Ingrediënten
230
gr
tagliatelle
3
zalmfilets
van ca 100 gr per stuk
250
gr
grote kastanjechampignons
1
courgette
1
aubergine
150
gr
pesto genovese
50
parmezaan
2
el
pijnboompitten
1
el
oregano
versgemalen zout en peper
olijfolie om in te bakken
olijfolie extra vierge
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snij de grote kastanjechampignons in kwarten. En de courgette en aubergine in stukjes, ongeveer net zo groot als de partjes champignon.
Meng 4 el olijfolie door de blokjes courgette, aubergine en champignons en bestrooi met een el oregano en wat versgemalen zout en peper.
Leg de blokjes courgette en aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Rooster de courgette en aubergine 15 minuten in de oven.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
Leg de champignons bij de courgette en aubergine op de bakplaat en rooster nog 10 minuten.
Haal de bakplaat met de geroosterde groenten uit de oven en strooi er ca 2 el fijngeraspte parmezaan overheen.
Schuif de bakplaat terug in de oven en rooster nog ca 5 minuten, tot ook de parmezaan is gebakken.
Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets even op een hoog pitje aan de huidkant aan.
Zet de warmtebron op middelhoog en bak de zalmfilets nog 2-3 minuten per kant.
Giet de tagliatelle af en meng een el olijfolie extra vierge er doorheen.
Verdeel de tagliatelle over de borden en leg de geroosterde groenten er overheen.
Verdeel kloddertjes pesto erover en leg de gebakken zalmfilets erop.
Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en verdeel nog wat fijngeraspte parmezaan over de zalmfilets.