Mijn eetweek, deel 3

0 reacties

Vandaag deel ik weer “mijn eetweek” met jullie. En is dit alweer onze laatste week van de vakantie. We gaan wat dagjes op pad en genieten van het mooie weer. Kijken jullie mee?

Zaterdag

imageVandaag gaan we weer naar een dierenpark. Wij vinden het leuk om lekker door zo’n park te wandelen en mooie dieren te bekijken. En natuurlijk thuis te komen met leuke dierenfoto’s. We gaan naar GaiaZOO in Limburg, het is een aardig stukje rijden, dus we vertrekken al vroeg. Voor 10 uur komen we al aan bij het park, dus het park is nog niet eens open. Na een paar minuten wachten mogen we naar binnen. We lopen als eerste naar het restaurant, ik neem een bruin pistoletje met kaas. Daarna gaan we naar de leeuwen. Ruim een uur blijven we hier hangen, want de mannetjes leeuw ligt goed in het zicht en komt even later zelfs op een meter bij ons vandaan liggen, super mooi om hem zo van dichtbij te zien. Ook blijven we een tijdje bij de stokstaartjes kijken, deze vinden we zo grappig. Daarna gaan we de rest van het park door, het park is ontzettend mooi en de dieren hebben erg mooie en grote verblijven. ’s Middags eten we een heerlijk stuk kersenvlaai, want als je in Limburg bent, moet je natuurlijk wel vlaai eten 😉

imageEind van de middag vertrekken we richting Valkenburg, waar we even wat rondwandelen en daarna Tapas eten bij BUENO. Ik drink er eerst een Sangria bij en daarna een Hugo. We zitten heerlijk op het volle terras en het is nog erg warm. Daar krijg je wel een echt vakantiegevoel van. Als we aankomen in Dordrecht gaan we eerst nog even langs mijn ouders, om de producten van DrechtVers op te halen, voor de recepten voor de aankomende 2 weken, vrijwel iedere week komt er een recept online, welke ik gemaakt hebt met de producten van DrechtVers. Omdat wij niet thuis waren zijn deze bij mijn ouders bezorgd. Er zit lekker veel vers fruit bij, want ik ga een lekkere salade met brie en nectarine en zomerse fruittaartjes maken.

 

 

Zondag

imageHet is weer een heerlijk zomerse dag en vandaag blijven we thuis. Ik haal de kleine stokbroodjes uit de vriezer en maak er een broodje gezond van. Deze eet ik in het zonnetje in de tuin op. De rest van de dag vermaak ik mij wel met een boekje in de tuin, onder de parasol. ’s Avonds maak ik de salade met brie en nectarine. Het recept deel ik later met jullie. Na het eten blijf ik nog lekker een poosje buiten zitten. Als ik naar binnen ga, ga ik nog even aan de slag in de keuken. Ik maak het deeg voor de pizza’s voor morgen, deeg voor een brood voor mogen en de bodems voor kleine fruittaartjes.

 

 

Maandag

imageVandaag sta ik vroeg op en ga direct de keuken weer in. Ik vorm het brood en laat het nog een uur rijzen. Maak banketbakkersroom voor de fruittaartjes en bak alvast het gehakt met ui en paprika voor de pizza van Marco. Daarna ga ik lekker de tuin in, want het wordt een mooie zomerse dag. Om 10 uur komt het brood uit de oven en het ziet er heerlijk uit! Binnen ruikt het ook heerlijk naar versgebakken brood. Ik eet een sneetje met Belgische hagelslag en eentje met carpaccio. Om half 4 haal ik het pizzadeeg uit de koelkast, welke nog 4 uurtjes moet rijzen op het aanrecht. Ondertussen vermaak ik mij wel weer met een boekje in de tuin, het is ook heerlijk warm buiten. Als de zon uit de tuin is maak ik de fruittaartjes nog even af en ga ik aan de pizza’s beginnen. De Ferrari pizza-oven komt uit de schuur en terwijl deze staat op te warmen vorm ik het deeg voor de eerste pizza. Ze zijn weer heerlijk. Voor Marco met gehakt en voor mij met carpaccio en truffelmayonaise.

Dinsdag

imageVandaag staan we extra vroeg op, want we gaan weer een dagje op pad. Mijn vader is vandaag jarig. Om half 9 gaan we even langs om de taartjes af te geven voor vanavond en zeggen we dat we zo vroeg langskomen omdat we naar Ikea gaan. Mijn vader vindt het maar apart dat wij juist op zo’n hele warme dag naar Ikea gaan. En dan komt de verrassing voor hem, we gaan helemaal niet naar Ikea, maar we gaan een dagje met m’n ouders op pad, een verrassingsuitje voor zijn verjaardag. We gaan een dagje naar Vlissingen, waar het heerlijk weer voor is. Maar eerst rijden we naar Oost-Souburg. Bij de Drankgigant mag hij zijn verjaardagscadeau uitzoeken dat hij van ons krijgt. Na een half uurtje loopt hij met een doos vol speciaalbiertjes weer naar buiten. Daarna gaan we naar Bliek, de bakkerij welke al meerdere keren de prijs voor beste Bolus haalde. Dus ik koop er 4 bolussen en deze eten we lekker in het zonnetje op.

 

imageDaarna vertrekken we richting Vlissingen. Het is er super warm en we strijken neer op het eerste terrasje, waar we koffie en thee drinken. Daarna wandelen we de boulevard helemaal over en gaan het stadje in. Bij Visamy eten we haring en kibbeling, we hadden gehoord dat het hier erg lekker is en dat klopt inderdaad. We lopen wat rond en gaan daarna de boulevard weer op, waar we bij de gevangentoren koffie/thee drinken met gebak, want bij een verjaardag hoort wel een gebakje natuurlijk. We lopen weer verder de boulevard op en de dag vliegt voorbij. Eind van de middag zitten we nog een poosje op het heerlijke terras van Café NEXT, waar ik een Hugo drink. Dan is het alweer tijd om naar huis te gaan, want mijn broer en schoonzusje komen ’s avonds op de verjaardag van mijn vader. Bij mijn ouders thuis eten we soep, stokbrood en salades en zitten we nog lekker heel de avond buiten. Het was een leuke en heerlijk zomerse dag!

Woensdag

imageVandaag doen we rustig aan, er is slecht weer opgegeven voor vandaag, maar dat valt reuze mee! ’s Ochtens doen we wat boodschappen in de winkelcentrum en koop ik bij de visboer een lekkerbekje, waar de poesjes thuis ook een stukje van krijgen. En halen we vers brood bij de bakker, hier eet ik 2 boterhammen met hagelslag van. ’s Avonds eten we zigeuners schnitzel met gebakken aardappeltjes en een salade, wat in de buurt komt van de heerlijke maaltijd vorige week in Duitsland.

 

 

 

Donderdag

imageOok vandaag is weer een veel mooiere dag dan was opgegeven. Na 11 uur blijft het droog en wordt het nog best warm buiten. Voor de verandering vermaak ik mij weer met een boekje in de tuin. Ik geniet nog maar even van het luie leventje, want volgende week moeten we weer aan het werk. Ik ontbijt weer met 2 boterhammetjes met hagelslag en een stukje grillworst. Eind van de ochtend zet ik de goulash uit het nieuwste boek van Koken met Karin op. Deze kan lekker heel de middag op het laagste pitje opstaan en is eind van de middag super zacht. Ik voeg de champignons en paprika toe en kook er wat rijst bij en dan kunnen we eten, het is heerlijk. ’s Avonds eten we nog een paar wilde perziken.

 

 

Vrijdag

imageDe wekker gaat weer vroeg, want vandaag gaan we naar Planckendael in België. Voordat we weg gaan eet ik wat maïswafels. We komen lekker op tijd aan bij Planckendael, het is er heerlijk rustig en dat blijkt het de rest van de dag ook te blijven. Als eerste lopen we naar de leeuwen, deze hebben we vorig jaar juni voor het laatst gezien, toen waren het nog kleine welpjes van een half jaartje oud. Intussen zijn het al flinke leeuwen geworden. Daarna gaan we naar het sneeuwluipaard, welke we dit keer gelukkig ook te zien krijgen. Na een aantal uur door het park gelopen te hebben, krijgen we best trek. Maar omdat het zo rustig is in het park, zijn bijna alle grote restaurants gesloten. We gaan dus maar bij het kleine tentje zitten en eten een zakje chips en drinken wat. Eind van de middag drinken we nog wat met een donut erbij.

 

imageNa Planckendael rijden we door naar de Carrefour Hypermarkt in Zemst. Wat een grote supermarkt is dat! We zijn er wel 1,5 uur zoet om alles te bekijken en krijgen tussendoor nog een bierproeverij met een heel verhaal ebij. Het is een lekker biertje uit Brugge “Bourgogne des Flandres” met een fris zurig smaakje. Volgens de aardige meneer ook heel geschikt voor stoverij. Dat wil ik wel proberen en we nemen wat van het bier mee naar huis. Verder nemen we nog wat andere biertjes mee, Belgische chocolade, pasta, een mooi bordje en nog wat dingetjes. We rijden door richting huis en net over de grens stoppen we bij La Place. Daar kies ik voor gebakken zalm, met gewokte spinazie en verse friet.

Tot zover mijn eetweek!

 

 


Volgen jullie mij al op social media?

Facebook: www.facebook.com/marielleindekeuken

Instagram: www.instagram.com/marielleindekeuken.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*