Appel-yoghurtcake

Appel-yoghurtcake

30 comments

Wil je snel nog even iets lekkers maken voor bij de koffie? Deze appel-yoghurtcake heb je in een handomdraai gemaakt!

Frisse cake

De cake is heerlijk fris. Je zou de appel ook kunnen vervangen door blauwe bessen of citroenrasp door het beslag te doen.

Appel-yoghurtcake

Appel-yoghurtcake

Een frisse cake met appel en yoghurt.
3.8 van 70 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 110 gr zonnebloemolie
  • 225 gr patentbloem
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta
  • 1 appel

Verder

  • cakevorm van 20 cm
  • bakpapier
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de eieren in een beslagkom en klop met de mixer een halve minuut.
  • Voeg de suiker, zonnebloemolie, vanille en de yoghurt toe en klop nog een minuut tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de patentbloem en het bakpoeder toe en klop nog een minuut, tot alles goed gemengd is.
  • Vet de cakevorm in en bekleed de cakevorm eventueel met een stukje bakpapier.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Schil de appel en snij deze in partjes.
  • Verdeel de partjes appel over de cake.
  • Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake in ca 60 minuten gaar.
  • Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
  • Bestrooi de cake met poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Appel-yoghurtcake

30 Comments

  1. welke maar eieren heb je gebruikt ? en kun je de zonnebloemolie vervangen voor roomboter ? kan ik ook de helft minder suiker gebruiken ? en heb je een elektr. oven met boven en onderwarmte ?

    • Mariëlle in de Keuken

      Voor deze cake heb ik grote eieren gebuikt. De zonnebloemolie kun je vervangen door roomboter, de cake zal dan wel iets minder smeuïg zijn. Voor alle recepten gebruik ik boven en onderwarmte, tenzij anders aangegeven.

      • dankjewel voor je antwoord. zou ik de suiker ook kunnen minderen naar de helft ? ik mag nl bijna geen suiker. en de patentbloem, kan die vervangen voor speltbloem ?

        • Mariëlle in de Keuken

          De suiker minderen kan wel, de structuur kan wel iets anders worden. Vervangen door speltbloem zou kunnen, maar de cake wordt dan wel steviger en compacter, ik weet niet of hij dan nog net zo lekker is.

  2. Hallo,

    Kan je de zonnebloemolie ook vervangen voor olijfolie?

  3. Hoi Marielle, uit nieuwsgierigheid zou ik deze cake willen bakken met Griekse yoghurt perzik-maracuja. Deze is natuurlijk al zoet. Zou 50 gram suiker minder voldoende zijn? Ik hoor graag jouw reactie!

    • Mariëlle in de Keuken

      Hoi Silvia, ik denk dat 50 gram wel voldoende is. De cake vind ik van zichzelf al niet super zoet. Ik ben benieuwd hoe het smaakt, het klinkt wel heel lekker!

  4. Mariette leuven

    Ik heb de cake net gemaakt. Zalig!! Lekker fris. Ik heb wel minder suiker gebruikt. Scheelt altijd wel watmakkelijk en snel. Goed recept !

  5. Kan ik gewone yoghurt gebruiken?

  6. Wat is patentbloem ? Ken ik niet .

  7. inge van raalte

    Kun je ipv gewone suiker ook koksbloesemsuiker gebruiken??

    • Mariëlle in de Keuken

      Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar in principe zou je gewone suiker 1 op 1 door kokosbloesemsuiker moeten kunnen vervangen.

  8. Wat een leuk recept ga hem dadelijk proberen !

  9. Wel geprobeerd.Lekker taart.

  10. Erg lekker.. en simpel! Dank je!
    Ik heb het recept een beetje aangepast: minder suiker gebruikt (slechts 90g), extra appel toegevoegd, en 80g bloem met amandelmeel vervangen.

  11. esther Twaalfhoven

    Lekker, maar bij mij stort hij in. In de oven zag hij er prachtig uit.

    • Mariëlle in de Keuken

      Jammer dat hij ingestort is! Mogelijk was hij dan nog niet genoeg gaar. Per oven kan de baktijd ietsjes afwijken.

  12. Stephanie

    Leuk recept maar na een uur en 10 min nog steeds nattig aan de binnenkant en de buitenkant inmiddels erg donker. Smaak is goed maar dus wel stevig/nattig van binnen. Wat zou ik anders kunnen doen? Volgende keer minder zonnebloemolie of eieren gebruiken? Of juist meer bloem?

    • Mariëlle in de Keuken

      Iedere oven is anders, misschien dat jouw oven net wat heter is. Ik zou hem de volgende keer iets lager zetten.

  13. Anita Bucking

    Ik heb hem vandaag gebakken. Hij is heel lekker geworden…

  14. Hey vandaag je receptje van de yoghurtcake gemaakt. Dankjewel het is echt zalig! 🙂

  15. Heb je cake al meerdere keren gemaakt ook voor familie en collega’s en steeds een succes!

    Nog een vraagje, wil deze cake graag maken voor verjaardag van mijn dochter. Kan deze ook in speciale bakvorm vb. Vlindervorm of moet ik de hoeveelheid van ingrediënten dan aanpassen?

    Groetjes, Sara

    • Mariëlle in de Keuken

      Wat leuk dat de cake zo in de smaak valt!
      Je zou de inhoud van de vlindervorm kunnen meten met water en zo vergelijken met de vorm die je normaal gebruikt. De hoeveelheid en baktijd kan dan wat afwijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating