Appel-yoghurtcake

Wil je snel nog even iets lekkers maken voor bij de koffie? Deze appel-yoghurtcake heb je in een handomdraai gemaakt!

 

 

 

Frisse cake

De cake is heerlijk fris. Je zou de appel ook kunnen vervangen door blauwe bessen of citroenrasp door het beslag te doen.

Appel-yoghurtcake
Print recept
Appel-yoghurtcake
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
1 uur
Totale tijd
45 minuten
 


Ingrediënten
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 110 gr zonnebloemolie
  • 225 gr patentbloem
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta
  • 1 appel
Verder
  • cakevorm van 20 cm
  • bakpapier
  • poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Doe de eieren in een beslagkom en klop met de mixer een halve minuut.

  3. Voeg de suiker, zonnebloemolie, vanille en de yoghurt toe en klop nog een minuut tot alles goed gemengd is.

  4. Voeg de patentbloem en het bakpoeder toe en klop nog een minuut, tot alles goed gemengd is.

  5. Vet de cakevorm in en bekleed de cakevorm eventueel met een stukje bakpapier.

  6. Giet het beslag in de vorm.

  7. Schil de appel en snij deze in partjes.

  8. Verdeel de partjes appel over de cake.

  9. Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake in ca 60 minuten gaar.

  10. Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

  11. Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake afkoelen op een rooster.

  12. Bestrooi de cake met poedersuiker.

 

Appel-yoghurtcake

 


16 thoughts on “Appel-yoghurtcake

  1. Mar Beantwoorden

    welke maar eieren heb je gebruikt ? en kun je de zonnebloemolie vervangen voor roomboter ? kan ik ook de helft minder suiker gebruiken ? en heb je een elektr. oven met boven en onderwarmte ?

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Voor deze cake heb ik grote eieren gebuikt. De zonnebloemolie kun je vervangen door roomboter, de cake zal dan wel iets minder smeuïg zijn. Voor alle recepten gebruik ik boven en onderwarmte, tenzij anders aangegeven.

      1. mar Beantwoorden

        dankjewel voor je antwoord. zou ik de suiker ook kunnen minderen naar de helft ? ik mag nl bijna geen suiker. en de patentbloem, kan die vervangen voor speltbloem ?

        1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

          De suiker minderen kan wel, de structuur kan wel iets anders worden. Vervangen door speltbloem zou kunnen, maar de cake wordt dan wel steviger en compacter, ik weet niet of hij dan nog net zo lekker is.

  2. Kelly Beantwoorden

    Hallo,

    Kan je de zonnebloemolie ook vervangen voor olijfolie?

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Olijfolie heeft een heel uitgesproken smaak en is eigenlijk niet zo lekker in zoet gebak.

    2. mar Beantwoorden

      vriendelijk dank voor de antwoorden.

  3. Silvia Beantwoorden

    Hoi Marielle, uit nieuwsgierigheid zou ik deze cake willen bakken met Griekse yoghurt perzik-maracuja. Deze is natuurlijk al zoet. Zou 50 gram suiker minder voldoende zijn? Ik hoor graag jouw reactie!

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Hoi Silvia, ik denk dat 50 gram wel voldoende is. De cake vind ik van zichzelf al niet super zoet. Ik ben benieuwd hoe het smaakt, het klinkt wel heel lekker!

  4. Mariette leuven Beantwoorden

    Ik heb de cake net gemaakt. Zalig!! Lekker fris. Ik heb wel minder suiker gebruikt. Scheelt altijd wel watmakkelijk en snel. Goed recept !

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Wat leuk! 😀

  5. Hettie Beantwoorden

    Kan ik gewone yoghurt gebruiken?

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Ja hoor, dat kan, eigenlijk kun je elke soort yoghurt er wel voor gebruiken.

  6. Ria Beantwoorden

    Wat is patentbloem ? Ken ik niet .

  7. inge van raalte Beantwoorden

    Kun je ipv gewone suiker ook koksbloesemsuiker gebruiken??

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar in principe zou je gewone suiker 1 op 1 door kokosbloesemsuiker moeten kunnen vervangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *