Appel-yoghurtcake

Wil je snel nog even iets lekkers maken voor bij de koffie? Deze appel-yoghurtcake heb je in een handomdraai gemaakt!

Frisse cake

De cake is heerlijk fris. Je zou de appel ook kunnen vervangen door blauwe bessen of citroenrasp door het beslag te doen.

Appel-yoghurtcake
Recept afdrukken Pin recept
3.7 van 13 stemmen

Appel-yoghurtcake

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd45 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 110 gr zonnebloemolie
  • 225 gr patentbloem
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta
  • 1 appel

Verder

  • cakevorm van 20 cm
  • bakpapier
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de eieren in een beslagkom en klop met de mixer een halve minuut.
  • Voeg de suiker, zonnebloemolie, vanille en de yoghurt toe en klop nog een minuut tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de patentbloem en het bakpoeder toe en klop nog een minuut, tot alles goed gemengd is.
  • Vet de cakevorm in en bekleed de cakevorm eventueel met een stukje bakpapier.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Schil de appel en snij deze in partjes.
  • Verdeel de partjes appel over de cake.
  • Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake in ca 60 minuten gaar.
  • Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
  • Bestrooi de cake met poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

Appel-yoghurtcake

18 thoughts on “Appel-yoghurtcake

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating