Wil je snel nog even iets lekkers maken voor bij de koffie? Deze appel-yoghurtcake heb je in een handomdraai gemaakt!
Frisse cake
De cake is heerlijk fris. Je zou de appel ook kunnen vervangen door blauwe bessen of citroenrasp door het beslag te doen.
Appel-yoghurtcake
Een frisse cake met appel en yoghurt.
Ingrediënten
- 250 gr Griekse yoghurt
- 3 eieren
- 110 gr zonnebloemolie
- 225 gr patentbloem
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract of vanille pasta
- 1 appel
Verder
- cakevorm van 20 cm
- bakpapier
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de eieren in een beslagkom en klop met de mixer een halve minuut.
- Voeg de suiker, zonnebloemolie, vanille en de yoghurt toe en klop nog een minuut tot alles goed gemengd is.
- Voeg de patentbloem en het bakpoeder toe en klop nog een minuut, tot alles goed gemengd is.
- Vet de cakevorm in en bekleed de cakevorm eventueel met een stukje bakpapier.
- Giet het beslag in de vorm.
- Schil de appel en snij deze in partjes.
- Verdeel de partjes appel over de cake.
- Zet de cake in het midden van de oven en bak de cake in ca 60 minuten gaar.
- Controleer of de cake gaar is met een prikker, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
- Haal de cake uit de cakevorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
- Bestrooi de cake met poedersuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken
Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.

Mar 21 februari 2018
welke maar eieren heb je gebruikt ? en kun je de zonnebloemolie vervangen voor roomboter ? kan ik ook de helft minder suiker gebruiken ? en heb je een elektr. oven met boven en onderwarmte ?
Mariëlle in de Keuken 24 februari 2018
Voor deze cake heb ik grote eieren gebuikt. De zonnebloemolie kun je vervangen door roomboter, de cake zal dan wel iets minder smeuïg zijn. Voor alle recepten gebruik ik boven en onderwarmte, tenzij anders aangegeven.
mar 24 februari 2018
dankjewel voor je antwoord. zou ik de suiker ook kunnen minderen naar de helft ? ik mag nl bijna geen suiker. en de patentbloem, kan die vervangen voor speltbloem ?
Mariëlle in de Keuken 24 februari 2018
De suiker minderen kan wel, de structuur kan wel iets anders worden. Vervangen door speltbloem zou kunnen, maar de cake wordt dan wel steviger en compacter, ik weet niet of hij dan nog net zo lekker is.
Kelly 24 februari 2018
Hallo,
Kan je de zonnebloemolie ook vervangen voor olijfolie?
Mariëlle in de Keuken 24 februari 2018
Olijfolie heeft een heel uitgesproken smaak en is eigenlijk niet zo lekker in zoet gebak.
mar 25 februari 2018
vriendelijk dank voor de antwoorden.
Silvia 6 maart 2018
Hoi Marielle, uit nieuwsgierigheid zou ik deze cake willen bakken met Griekse yoghurt perzik-maracuja. Deze is natuurlijk al zoet. Zou 50 gram suiker minder voldoende zijn? Ik hoor graag jouw reactie!
Mariëlle in de Keuken 6 maart 2018
Hoi Silvia, ik denk dat 50 gram wel voldoende is. De cake vind ik van zichzelf al niet super zoet. Ik ben benieuwd hoe het smaakt, het klinkt wel heel lekker!
Mariette leuven 16 maart 2018
Ik heb de cake net gemaakt. Zalig!! Lekker fris. Ik heb wel minder suiker gebruikt. Scheelt altijd wel watmakkelijk en snel. Goed recept !
Mariëlle in de Keuken 17 maart 2018
Wat leuk! 😀
Hettie 25 april 2018
Kan ik gewone yoghurt gebruiken?
Mariëlle in de Keuken 28 april 2018
Ja hoor, dat kan, eigenlijk kun je elke soort yoghurt er wel voor gebruiken.
Ria 22 juni 2018
Wat is patentbloem ? Ken ik niet .
inge van raalte 17 september 2018
Kun je ipv gewone suiker ook koksbloesemsuiker gebruiken??
Mariëlle in de Keuken 17 september 2018
Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar in principe zou je gewone suiker 1 op 1 door kokosbloesemsuiker moeten kunnen vervangen.
Corrie 18 januari 2020
Wat een leuk recept ga hem dadelijk proberen !
Eva 24 april 2020
Wel geprobeerd.Lekker taart.
esther Twaalfhoven 24 november 2020
Lekker, maar bij mij stort hij in. In de oven zag hij er prachtig uit.
Mariëlle in de Keuken 25 november 2020
Jammer dat hij ingestort is! Mogelijk was hij dan nog niet genoeg gaar. Per oven kan de baktijd ietsjes afwijken.