Conchiglioni met 3 soorten kaas

Heerlijke conchiglioni (grote schelpen pasta) gevuld met ricotta, mozzarella en parmezaan. 

 

 

 

 

Conchiglioni met 3 soorten kaas
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Conchiglioni met 3 soorten kaas

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 12 conchiglioni

Vulling

  • 100 gr ricotta
  • 60 gr geraspte mozzarella
  • 15 gr fijngeraspte parmezaan
  • 3 tl fijngehakte verse basilicum
  • versgemalen zout en peper

Tomatensaus

  • 400 gr fijngesneden tomaten, Polpa (blik)
  • olijfolie
  • 1/2 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 5 gr fijngehakte verse basilicum
  • 1/4 tl gedroogde tijm
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • versgemalen zout en peper

Topping

  • 45 gr geraspte mozzarella
  • 15 gr fijngeraspte parmezaan

Verder

  • eventueel nog wat fijngeraspte parmezaan
  • wat fijngehakte verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de conchiglioni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de conchiglioni af met koud water en laat de conchiglioni goed uitlekken in een zeef.
  • Maak ondertussen de saus. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het uitje met de knoflook in 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de polpa toe en breng de saus op smaak met versgemalen zout en peper, tijm en oregano. Laat de saus 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer op het eind de fijngehakte verse basilicum er doorheen.
  • Giet de saus in een ovenschaal.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en draai er 12 bolletjes van.
  • Leg de bolletjes in de conchiglioni. En leg de gevulde conchiglioni op de saus in de ovenschaal.
  • En als laatste de topping. Bestrooi de conchiglioni eerst met de mozzarella en dan met de fijngeraspte parmezaan.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal in de oven. Bak 15 minuten.
  • Verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog 15 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi het geheel met nog wat fijngehakte verse basilicum en eventueel nog wat fijngeraspte parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Conchiglioni met 3 soorten kaas


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *