Heerlijke conchiglioni (grote schelpen pasta) gevuld met ricotta, mozzarella en parmezaan.
Conchiglioni met 3 soorten kaas
Ingrediënten
- 12 conchiglioni
Vulling
- 100 gr ricotta
- 60 gr geraspte mozzarella
- 15 gr fijngeraspte parmezaan
- 3 tl fijngehakte verse basilicum
- versgemalen zout en peper
Tomatensaus
- 400 gr fijngesneden tomaten, Polpa (blik)
- olijfolie
- 1/2 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 5 gr fijngehakte verse basilicum
- 1/4 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl gedroogde oregano
- versgemalen zout en peper
Topping
- 45 gr geraspte mozzarella
- 15 gr fijngeraspte parmezaan
Verder
- eventueel nog wat fijngeraspte parmezaan
- wat fijngehakte verse basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de conchiglioni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de conchiglioni af met koud water en laat de conchiglioni goed uitlekken in een zeef.
- Maak ondertussen de saus. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het uitje met de knoflook in 5 minuten tot de ui zacht is, maar niet bruin.
- Voeg de polpa toe en breng de saus op smaak met versgemalen zout en peper, tijm en oregano. Laat de saus 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer op het eind de fijngehakte verse basilicum er doorheen.
- Giet de saus in een ovenschaal.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en draai er 12 bolletjes van.
- Leg de bolletjes in de conchiglioni. En leg de gevulde conchiglioni op de saus in de ovenschaal.
- En als laatste de topping. Bestrooi de conchiglioni eerst met de mozzarella en dan met de fijngeraspte parmezaan.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal in de oven. Bak 15 minuten.
- Verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en bak nog 15 minuten.
- Haal de schaal uit de oven en bestrooi het geheel met nog wat fijngehakte verse basilicum en eventueel nog wat fijngeraspte parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.