Foe Yong Hai zoals bij de Chinees

Foe Yong Hai zoals bij de Chinees, een heerlijke omelet met veel groente en een zoet-zure tomatensaus. Lekker met rijst en kroepoek.

 

 

 

 

Foe yong hai zoals bij de Chinees
Recept afdrukken Pin recept
5 van 3 stemmen

Foe Yong Hai

Porties: 3 -4 personen

Ingrediënten

Kruidenolie

  • 100 ml rijstolie (of zonnebloemolie)
  • 4 teentjes knoflook in grove stukjes
  • 1 grote rode ui in grove stukjes

Foe Yong Hai saus

  • 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
  • 200 ml water
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 4 el witte azijn
  • 3 el kruidenolie
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el maizena (+ 2 el water)
  • snufje zout
  • snufje fijngemalen witte peper

Omelet

  • 8 eieren
  • 6 witte champignons in plakjes
  • 1/2 prei in halve ringen
  • 1 rode paprika in reepjes
  • snufje zout
  • snufje witte peper
  • de rest van de kruidenolie

Instructies

Kruidenolie

  • Verwarm de rijstolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de knoflook met de rode ui, tot alles goed bruin is gebakken. De smaken moeten goed in de olie trekken. Dit duurt een minuut of 10. 
  • Giet de olie door een zeef.

Foe Yong Hai saus

  • Doe de kruidenolie met de gezeefde tomaten en het water bij elkaar in een pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper toe en meng goed door elkaar. Laat even doorkoken tot de suiker is opgelost.
  • Meng de maizena met het water tot een papje en giet bij de saus. Laat even inkoken tot de saus wat is ingedikt.

Omelet

  • Klop de eieren los in een ruime kom en voeg de paprika, prei, champignons en een snufje zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de kruidenolie in een ruime wok en voeg het eimengsel toe. 
  • Bak de omelet op middelhoog vuur gaar. Ga af en toe met een spatel door het ei, zodat er grove stukken ontstaan.
  • Serveer de omelet met de warme saus.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Foe yong hai zoals bij de Chinees


12 thoughts on “Foe Yong Hai zoals bij de Chinees

  1. Diana Beantwoorden

    Lijkt me lekker!
    Vraagje: wat bedoel je met kruidenolie?

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Het recept voor de kruidenolie staat bovenin dit recept. Dat is de olie waarin de rode ui en knoflook is gebakken.

  2. Els Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept mijn man is hier dol op ,ga het zeker maken , bedankt voor je recept.

  3. Monique Beantwoorden

    In het recept wordt niet vermeld hoeveel van de kruidenolie in de saus gaat. Bij de omelet bereiding staat dat je het restant van de kruidenolie moet gebruiken.

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Bij de ingrediënten voor de Foe Yong Hai saus staat de hoeveelheid vermeld 😉

  4. Anke Beantwoorden

    Top recept was heerlijk

  5. lida Beantwoorden

    dank je voor het recept. ga ik vanavond proberen. maar ik ga er dunnere omelets van maken denk ik. dan opstapelen in een schaal . saus erover. mn man verrassen. 🙂

  6. Monique Schrijvershof Beantwoorden

    Het was echt heerlijk! Ik had natuurlijk niet alle ingrediënten in huis, maar heb een variatie gemaakt. In het ei heb ik paksoi gedaan en ik had geen rijstolie, maar verder alles opgevolgd. We hebben zitten smullen!!

  7. Diana Beantwoorden

    Vandaag gemaakt voor 15 personen, en ze vonden het heerlijk! Zeker een recept wat ik vaker ga maken, dankjewel voor het delen 🙂

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Wat leuk! ☺️

  8. Froukje Beantwoorden

    Het hele gezin heeft gesmuld. Heerlijk. We hadden geen witte wijnazijn maar wel witte wijn en azijn in huis. Van beide een scheutje erin gedaan

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Leuk om te horen!

Leave a Reply to Els Verwijder reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *