Een klassiek recept voor heerlijke mosselen. Serveer de mosselen met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.
Mosselen in knoflook-botersaus
Ingrediënten
Mosselen
- 1 kg panklare Jumbo mosselen
- 50 gr roomboter
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 150 ml Errazuriz Chardonnay Sauvignon-Blanc
- 1 tl gemalen rode peperflakes
- verse peterselie
- verse tijm
- 1 Frans stokbroodje
Romige kruidenboter
- 125 gr roomboter
- verse peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl citroensap
- versgemalen zout en peper
- Bereidingswijze
Instructies
Mosselen
- Spoel de mosselen een paar keer goed af onder de kraan en controleer voor de zekerheid of er geen kapotte mossel of een open mossel tussen zit. Geef de mosselen welke open staan een tik tegen het aanrecht, als ze niet sluiten gooi ze dan weg, samen met een eventuele kapotte mossel.
- Hak het sjalotje, de knoflook, tijm en peterselie fijn.
- Smelt de boter in de pan en laat het sjalotje samen met de knoflook in ca 3 minuten zacht worden.
- Voeg de wijn, gemalen rode peperflakes, 2 el peterselie en 1/2 el tijm toe en breng aan de kook.
- Voeg de mosselen toe en doe het deksel op de pan.
- Laat de mosselen in ca 5 minuten stoven. Schud tussentijds een paar keer met de pan. De mosselen zijn goed als ze allemaal geopend zijn. Haal de pan van de warmtebron en laat het deksel op de pan. Laat de pan nog 5 minuutjes zo staan.
- Verwijder de mosselen met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord of schaal.
- Giet de saus over de mosselen en garneer met wat extra peterselie.
- Serveer de mosselen met het stokbrood en de kruidenboter.
Romige kruidenboter
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en hak de peterselie fijn.
- Mix de boter ca 10 minuten, tot de boter romig en licht van kleur is geworden.
- Voeg 2 el peterselie, het citroensap, wat peper en zout toe en knijp de teentjes knoflook er boven uit.
- Mix het geheel nog even goed door tot alles gemengd is.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Geweldig recept, we hebben ervan gesmuld. Simpel en voortreffelijk, dank!
Wat leuk om te horen Marijke! 😀