Mijn eetweek, deel 1

2 reacties

Een kijkje in mijn dagelijks leven, voor het eerst deel ik “mijn eetweek” met jullie. Geen bijzondere foto’s, maar gewoon terplekke met mijn mobieltje gemaakt.

Boodschappen doen wij altijd op vrijdagavond of zaterdagochtend, dus voor ons begint de eetweek op zaterdag. Omdat we deze week vrij zijn is het geen standaard week en eten we ook niet altijd even gezond. Kijken jullie mee?

Zaterdag

imageVandaag ga ik met mijn schoonzusje een dagje naar Amsterdam, voordat ik de deur uit ga eet ik 2 rijstwafels en op het station van Rotterdam een donut bij Starbucks. Bij AH to go koop ik voor allebei nog een soft pretzel, deze eten we in de trein naar Amsterdam. Er moet wel even een goed bodempje gelegd worden, want om 12 uur hebben we een bierproeverij. Meer over deze gezellige dag kunnen jullie hier lezen. Op het 24Kitchen Festival in de Foodhallen eten we dim sum bij Dim Sum Thing, heel erg lekker. In de trein eten we nog een stukje Tony’s caramel zeezout, lekker! Als ik ’s avonds thuis kom is het al bijna half 9 en eet ik een donut van Dunkin’ Donuts welke ik meebracht uit Amsterdam.

 

 

Zondag

image

Meestal maak ik op zondag wel een lekker ontbijtje, zoals een eigen gebakken brood of pancakes. Maar het is al laat voor ik beneden ben en de zon schijnt, dus pak ik snel een bagel met wat geitenkaas en honing, kook een eitje, schenk een glaasje verse jus in en ga lekker in de tuin zitten. ’s Middags eten we nog wat kersen.

Eind van de middag zet ik bolognesesaus op en laat ik 2 uurtjes zachtjes pruttelen. Het recept kun je hier vinden. Als we bijna gaan eten kook ik de tagliatelle en we hebben een heerlijk maaltje. De helft van de saus vries ik in, voor als ik een keer wat minder zin of tijd heb om te koken.

 

 

Maandag

imageVandaag is eigenlijk de eerste officiële vakantiedag en dan ga ik niet aan een gewoon boterhammetje, zoals ik normaal bijna elke werkdag doe. Voor de insidersactie van Leuke Recepten in samenwerking met Zespri Gold maak ik een lekker receptje voor pancakes met kokos en kiwi, het recept kun je hier vinden. De pancakes eet ik buiten in het zonnetje op. Wanneer ik heel de dag thuis ben ik eet eigenlijk niet veel, de rest van de dag eet ik daarom niets meer, op een dropje en een plakje grillworst na. ’s Avonds maak ik voor het eerst een gerecht uit het boek van Danny Jansen, Marco mag kiezen welk gerecht ik als eerste ga maken en kiest zoals verwacht voor de gehaktballetjes. Ze zijn heerlijk! Na de gehaktballetjes neem ik nog een smoothie-ijsje terwijl de laatste zonnestralen van vandaag in de tuin schijnen.

 

Dinsdag

imageVandaag is het regenachtig en hoewel de wekker op half 8 staat kom ik toch wat later eruit. Aan het eind van de ochtend maak ik een tosti, met tomatenspread, tomaat, mozzarella, parmezaan en parmaham. ’s Middags gaan we bij de buurvrouw op visite en eten we een lekker stukje aardbeientaart. Het is gezellig, dus we gaan er pas laat weg. Eigenlijk stond er kip katsu op het menu, maar omdat het al laat is haalt Marco patatjes met een mexicano. De nieuwe IKEA catalogus is net op de mat gevallen, dus ondertussen blader ik deze door, altijd leuk en omdat we de woonkamer willen gaan veranderen kunnen we wel wat inspiratie gebruiken. Na de patat eten we nog een stuk meloen.

 

 

Woensdag

imageVandaag is het lekker weer, Marco gaat wat klussen en ik vermaak mij wel met een boekje in de tuin. Mijn ontbijtje bestaat vandaag uit maiswafels met avocado. ’s Middags eet ik nog wat meloen met parmaham. ’s Avonds maak ik de Kip Katsu welke we gisteren zouden eten. Dit is Marco’s lievelingsgerecht bij Wagamama, 2,5 week geleden aten wij hier nog toen we naar U2 in de Arena gingen. Marco koos daar voor bruine rijst, i.p.v. kleefrijst, dus zo maakte ik het nu ook. Het was erg lekker. Het recept volgt binnenkort!

 

 

 

Donderdag

imageVandaag is het regenachtig en gaan we een dagje naar Alexandrium in Rotterdam om te kijken naar een nieuwe TV kast. Voor we weg gaan eet ik een paar maiswafels met avocado. Bij La Place eet ik een focaccia met tonijnsalade, dit broodje kies ik eigenlijk altijd als ik bij La Place ben. Thuis heb ik het broodje ook eens nagemaakt, het recept kun je hier vinden. Helaas kunnen we geen geschikte TV kast vinden, maar natuurlijk komen we niet met lege handen thuis. Bij Toko Liem kopen we wat ingrediënten voor de Rendang uit het boek van Danny Jansen, deze wil ik van het weekend gaan maken, bij Xenos een leuk besteksetje voor de foodfoto’s en bij Albert Heijn o.a. mijn favoriete chocoladereep van dit moment: Nest­lé L’ate­lier ha­zel­no­ten en aman­de­len, zo lekker! Thuis maak ik een lekker Thais soepje met rode curry en kokosmelk. Marco denk dat kokosmelk in de soep niet lekker gaat vinden, maar het valt gelukkig toch in de smaak. Het recept ga ik binnenkort met jullie delen.

Vrijdag

imageVandaag neem ik mijn moeder mee naar De Bakkerswinkel in Rotterdam. Eerder dit jaar koos Laura’s Bakery bij de insidersactie van Philadelhia mijn cheesecake uit als lekkerste en daarmee won ik een high tea voor 2 personen. Tijd om de tegoedbon eens in te leveren! We hebben gereserveerd bij De Bakkerswinkel in Rotterdam Kralingen, een klein stukje lopen vanaf station Blaak. De high tea is meer dan genoeg, we krijgen voor ieder 3 sandwiches, een scone, 2 stukjes quiche, chocoladetaartje, notentaartje en een spijstaartje. Verder nog een bakje vers fruit, voor m’n moeder een soepje en voor mij een kleine salade. Alles huisgemaakt en lekker vers. Tijdens de high tea worden we nog vergezeld door twee katten welke binnen komen lopen, dit schijnt daar gebruikelijk te zijn. Misschien zal niet iedereen dit kunnen waarderen, maar wij als kattenliefhebbers vinden het wel gezellig. Na de high tea wandelen we nog even naar Søstrene Grene en de Markthal. Voor mijn moeder haal ik nog een lekker ijsje bij De IJssalon, met stracciatella en bourbon vanille. En voor thuis neem ik nog wat Spicy Tuna sushi mee bij Sumo.

 

Tot zover mijn eerste eetweek. Als jullie het leuk vinden zal ik vaker een eetweek met jullie gaan delen!


 

Volgen jullie mij al op social media?

Facebook: www.facebook.com/marielleindekeuken

Instagram: www.instagram.com/marielleindekeuken.nl

 

2 Reacties

  1. Jeetje, wat heb jij mazzel met je verbranding! Als ik dat allemaal zou eten, zou ik echt nog veel zwaarder zijn… Wel heel leuk om te lezen!

  2. Heerlijk, bedankt voor jouw inspiratie! Bedankt

    Mijn site is http://primark-amsterdam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*