Zelf appelbeignets maken

Appelbeignets

Comments are Disabled

Appelbeignets zoals van de bakker, erg lekker en leuk om te maken. 

Zelf appelbeignets maken

Appelbeignets

No ratings yet
Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 2 Goudrenetten
  • 12 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 2 tl kaneel

Verder

  • ronde uitsteker van ca 10 cm doorsnede (gekarteld)
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Meng de kristalsuiker met de kaneel op een bordje en zet dit even opzij.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Schil de appels, snij ze in 3 dikke plakken en snij het klokhuis eruit. Druk de plakken appel aan beide kanten in de kaneelsuiker.
  • Leg de appels op de plakkerige kant van een plakje bladerdeeg. Leg een ander plakje bladerdeeg met de plakkerige kant erop en druk de randen rondom de schijf appel goed aan.
  • Steek met een (gekartelde) uitsteker een cirkel uit, rondom de appel. En druk de randen nogmaals heel goed aan.
  • Verhit een laagje zonnebloemolie, van ca 3 cm, in een pan tot 190 graden.
  • Laat de beignets, afhankelijk van het formaat van de pan, per 3 tegelijk, voorzichtig met een schuimspaan in het vet glijden.
  • Bak de beignets tot de bovenkant opbolt en de onderkant mooi licht goudbruin gekleurd is, dit duurt ca 4 minuten, draai de beignets dan om.
  • Bak de andere zijde ook in ca. 4 minuten mooi goudbruin. 
  • Laat de beignets een klein beetje afkoelen en druk ze aan beide kanten in de kaneelsuiker.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Zelf appelbeignets maken

Comments are closed.