Pommes duchesse

Pommes duchesse, heerlijke toefjes aardappelpuree, op smaak gebracht met parmezaan en knoflook. Knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.

 

 

 

 

Recept pommes duchesse
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Pommes duchesse

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur

Ingrediënten

  • 750 gr kruimige aardappels geschild
  • 30 gr Parmezaan fijngeraspt
  • versgemalen zout en peper
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 75 gr boter
  • 2 el volle melk
  • 2 eidooiers

Garnering

  • Parmezaan fijngeraspt
  • peterselie gehakt

Verder

  • gekarteld spuitmondje ik gebruikte nr. 15

Instructies

  • Snij de aardappels in stukjes en kook de aardappels in water met wat zout gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  • Smelt de boter in een pan en doe de knoflook erbij, laat de knoflook op heel laag vuur in 2 minuten zacht worden.
  • Voeg de melk en het boter-knoflookmengsel toe aan de gestampte aardappels en meng alles goed door elkaar met de stamper.
  • Voeg de parmezaan en versgemalen zout en peper toe en roer goed door elkaar met een pollepel.
  • Voeg de eidooiers toe en roer nogmaals goed door met een pollepel, tot je een mooie gladde puree hebt.
  • Doe de puree in een spuitzak met kartelmondje en spuit mooie toeven.
  • Bak de pommes duchesse in 25-30 minuten mooi goudbruin en knapperig.
  • Bestrooi de Pommes duchesse met wat fijngetrapte parmezaan en gehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Recept pommes duchesse


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *