Pommes duchesse, heerlijke toefjes aardappelpuree, op smaak gebracht met parmezaan en knoflook. Knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.
Pommes duchesse
Ingrediënten
- 750 gr kruimige aardappels geschild
- 30 gr Parmezaan fijngeraspt
- versgemalen zout en peper
- 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
- 75 gr boter
- 2 el volle melk
- 2 eidooiers
Garnering
- Parmezaan fijngeraspt
- peterselie gehakt
Verder
- gekarteld spuitmondje ik gebruikte nr. 15
Instructies
- Snij de aardappels in stukjes en kook de aardappels in water met wat zout gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
- Smelt de boter in een pan en doe de knoflook erbij, laat de knoflook op heel laag vuur in 2 minuten zacht worden.
- Voeg de melk en het boter-knoflookmengsel toe aan de gestampte aardappels en meng alles goed door elkaar met de stamper.
- Voeg de parmezaan en versgemalen zout en peper toe en roer goed door elkaar met een pollepel.
- Voeg de eidooiers toe en roer nogmaals goed door met een pollepel, tot je een mooie gladde puree hebt.
- Doe de puree in een spuitzak met kartelmondje en spuit mooie toeven.
- Bak de pommes duchesse in 25-30 minuten mooi goudbruin en knapperig.
- Bestrooi de Pommes duchesse met wat fijngetrapte parmezaan en gehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.