Pommes duchesse

Pommes duchesse, heerlijke toefjes aardappelpuree, op smaak gebracht met parmezaan en knoflook. Knapperig van buiten en lekker zacht van binnen.

 

 

 

 

Recept pommes duchesse
Print recept
Pommes duchesse
Voorbereidingstijd
30 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur
 
Ingrediënten
  • 750 gr kruimige aardappels geschild
  • 30 gr Parmezaan fijngeraspt
  • versgemalen zout en peper
  • 2 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 75 gr boter
  • 2 el volle melk
  • 2 eidooiers
Garnering
  • Parmezaan fijngeraspt
  • peterselie gehakt
Verder
  • gekarteld spuitmondje ik gebruikte nr. 15
Bereidingswijze
  1. Snij de aardappels in stukjes en kook de aardappels in water met wat zout gaar.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  3. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.

  4. Smelt de boter in een pan en doe de knoflook erbij, laat de knoflook op heel laag vuur in 2 minuten zacht worden.

  5. Voeg de melk en het boter-knoflookmengsel toe aan de gestampte aardappels en meng alles goed door elkaar met de stamper.

  6. Voeg de parmezaan en versgemalen zout en peper toe en roer goed door elkaar met een pollepel.

  7. Voeg de eidooiers toe en roer nogmaals goed door met een pollepel, tot je een mooie gladde puree hebt.

  8. Doe de puree in een spuitzak met kartelmondje en spuit mooie toeven.

  9. Bak de pommes duchesse in 25-30 minuten mooi goudbruin en knapperig.

  10. Bestrooi de Pommes duchesse met wat fijngetrapte parmezaan en gehakte peterselie.

 

Recept pommes duchesse


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *