Caramel popcorn

Mijn favoriete popcorn is caramel popcorn. Deze popcorn kun je heel makkelijk zelf maken. Met dit recept heb je een bak vol!

 

 

 

 

Zelfgemaakte caramel popcorn
Print recept
Caramel popcorn
Ingrediënten
  • 100 gr popcorn mais
  • 4 el zonnebloemolie
  • 150 gr kristalsuiker
  • 50 gr ongezouten boter
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.

  2. Doe de zonnebloemolie in een grote pan (bijv. een soeppan) en verhit de olie.

  3. Doe de mais in de pan, zet het vuur middelhoog en leg het deksel op de pan.

  4. Al snel hoor je plopjes in de pan, schut af en toe met de pan en wacht net zo lang tot je geen plopjes meer hoort. Open het deksel en je hebt een pan vol met popcorn!

  5. Doe in een ander ruim pannetje de suiker en zet het vuur niet te hoog. Na een poosje begint de suiker te smelten. Draai af en toe met de pan en wacht tot alle suiker gesmolten is en mooi licht caramelkleurig is.

  6. Zet het vuur uit en roer de boter er doorheen.

  7. Giet de caramel bij de popcorn en roer snel door met een pollepel.

  8. Verdeel de popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat en zet de popcorn een kwartiertje in de oven op 150 graden.

  9. Laat de popcorn afkoelen en breek de stukjes zonodig van elkaar.

Opmerkingen
  • Verdeel bij stap 8 wat zeezout over de popcorn, voor salted caramel popcorn.
  • Zorg er voor dat de suiker niet al te donker kleurt, dan wordt de caramel te bitter.

 

Zelfgemaakte caramel popcorn


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *