Vorige week ontving ik de Foodybox lente van Kroon op het werk, een box vol met heerlijke ingrediënten. In deze box zat een portieverpakking Apetina witte kaasblokjes met zongedroogde tomaten. Hier maakte ik deze heerlijke Griekse quinoa salade mee. Het resultaat was erg lekker!
Griekse salade met quinoa en Apetina witte kaasblokjes
Ingrediënten
- 100 gr Quinoa
- bakje van 100 gr Apetina witte kaasblokjes met zongedroogde tomaten
- 1/2 komkommer
- 8 cocktail trostomaten
- 1 gele paprika
- 1/2 rode ui
- 10 zwarte lijven
Dressing
- 1 el olijfolie extra virgine
- 1/2 el witte wijnazijn
- versgemalen peper en zout
- 1/2 tl oregano
- kneepje citroensap
Verder
- 1 el gehakte peterselie
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de komkommer in stukjes, de tomaten in kwarten, de paprika in stukjes, de rode ui in ringetjes en de zwarte olijven doormidden.
- Doe de quinoa in een schaal en doe de gesneden groenten erbij.
- Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet de dressing bij de salade. Meng alles goed door elkaar.
- Verdeel de salade over twee borden en verdeel de Apetina kaas er overheen.
- Bestrooi de salade met wat gehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.