Griekse salade met quinoa en Apetina witte kaasblokjes

Vorige week ontving ik de Foodybox lente van Kroon op het werk, een box vol met heerlijke ingrediënten. In deze box zat een portieverpakking Apetina witte kaasblokjes met zongedroogde tomaten. Hier maakte ik deze heerlijke Griekse quinoa salade mee. Het resultaat was erg lekker!

 

 

Griekse quinoa salade met Apetina
Print recept
Griekse salade met quinoa en Apetina witte kaasblokjes
Voorbereidingstijd
5 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Totale tijd
15 minuten
 
Personen: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr Quinoa
  • bakje van 100 gr Apetina witte kaasblokjes met zongedroogde tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 8 cocktail trostomaten
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode ui
  • 10 zwarte lijven
Dressing
  • 1 el olijfolie extra virgine
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • versgemalen peper en zout
  • 1/2 tl oregano
  • kneepje citroensap
Verder
  • 1 el gehakte peterselie
Bereidingswijze
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snij de komkommer in stukjes, de tomaten in kwarten, de paprika in stukjes, de rode ui in ringetjes en de zwarte olijven doormidden.

  3. Doe de quinoa in een schaal en doe de gesneden groenten erbij.

  4. Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet de dressing bij de salade. Meng alles goed door elkaar.

  5. Verdeel de salade over twee borden en verdeel de Apetina kaas er overheen.

  6. Bestrooi de salade met wat gehakte peterselie.

 

Griekse quinoa salade met Apetina


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *