Griekse salade met quinoa en Apetina witte kaasblokjes

Vorige week ontving ik de Foodybox lente van Kroon op het werk, een box vol met heerlijke ingrediënten. In deze box zat een portieverpakking Apetina witte kaasblokjes met zongedroogde tomaten. Hier maakte ik deze heerlijke Griekse quinoa salade mee. Het resultaat was erg lekker!

 

 

Griekse quinoa salade met Apetina
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Griekse salade met quinoa en Apetina witte kaasblokjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr Quinoa
  • bakje van 100 gr Apetina witte kaasblokjes met zongedroogde tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 8 cocktail trostomaten
  • 1 gele paprika
  • 1/2 rode ui
  • 10 zwarte lijven

Dressing

  • 1 el olijfolie extra virgine
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • versgemalen peper en zout
  • 1/2 tl oregano
  • kneepje citroensap

Verder

  • 1 el gehakte peterselie

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de komkommer in stukjes, de tomaten in kwarten, de paprika in stukjes, de rode ui in ringetjes en de zwarte olijven doormidden.
  • Doe de quinoa in een schaal en doe de gesneden groenten erbij.
  • Roer de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en giet de dressing bij de salade. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de salade over twee borden en verdeel de Apetina kaas er overheen.
  • Bestrooi de salade met wat gehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Griekse quinoa salade met Apetina


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *