Het recept voor heerlijke eigengemaakte oranjetompoucen met roomboterbladerdeeg en banketbakkersroom. Lekker voor Koningsdag en Bevrijdingsdag.
Oranjetompoucen
Ingrediënten
Banketbakkersroom
- 750 ml volle melk
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille extract (of een vanille stokje)
- 70 gr custardpoeder
- 3 eidooiers
- snufje zout
Tompoucen
- 4 velletjes roomboterbladerdeeg
- 100 gr vloeibare fondant (of gebruik poedersuiker met water)
- oranje voedingskleurstof (of gele en rode)
- geklopte slagroom
Instructies
Banketbakkersroom
- Breng 700 ml melk met 100 gr kristalsuiker en het vanille extract zachtjes aan de kook.
- Roer in een kom de overige melk, met de overige suiker, eidooiers, custardpoeder en het snufje suiker goed door elkaar.
- Giet een scheutje van de gekookte melk erbij en roer goed door.
- Giet het mengsel bij de gekookte melk en roer goed door.
- Laat op laag vuur enkele minuutjes zachtjes koken tot de juiste dikte.
- Giet de banketbakkersroom in een schone schaal en dek af met een velletje huishoudfolie. Laat de banketbakkersroom afkoelen.
Tompoucen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de velletjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het bladerdeeg goed in met een vork.
- Leg een ander vel bakpapier erop en leg er een bakplaat overheen. Op deze manier zal het bladerdeeg niet teveel uit gaan zetten.
- Bak het bladerdeeg in 20 minuten mooi goudbruin en gaar.
- Verwarm de fondant met een klein beetje water en roer de kleurstof er goed doorheen.
- Verdeel de fondant over 2 plakjes bladerdeeg en laat de fondant goed drogen.
- Snij de plakjes bladerdeeg doormidden en snij de randjes wat bij, zodat je een mooi formaat tompouce krijgt.
- Snij de overige 2 plakjes bladerdeeg in hetzelfde formaat.
- Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de banketbakkersroom op de onderste plakjes bladerdeeg. Smeer de zijkanten eventueel glad af.
- Leg de plakjes bladerdeeg met fondant er bovenop.
- En spuit er een streepje slagroom op.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Makkelijk recept, maar de hoeveelheid banketbakkersroom is wel voor de dubbele hoeveelheid tompoucen. En dan heb ze heel ruim bekleed