Een heerlijke maaltijdsalade met gebakken aardappels en sperzieboontjes. Wanneer je de aardappels de avond van tevoren kookt zijn ze extra lekker en is de maaltijdsalade ook nog eens snel klaar.
Maaltijdsalade met gebakken aardappels
Ingrediënten
- 500 gr kruimige aardappels
- 200 gr sperziebonen
- scheutje olijfolie
- 125 gr (biologische) spekreepjes
- 2 eieren
- 60 gr ruccola
- 1 el versgehakte peterselie
Dressing
- 2 el olijfolie extra Virginie
- 2 tl grove mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- versgemalen peper
Instructies
- Schil de aardappels en kook ze in water met een snufje zout in ca 20 minuten gaar en laat de aardappels helemaal afkoelen.
- Giet een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de reepjes spek in ca 4 minuten mooi bruin en bijna krokant.
- Haal de spekreepjes uit de pan, maar laat het bakvet in de pan zitten.
- Snij de aardappels in dikke plakjes en bak de aardappels mooi goudbruin in het bakvet van het spek. Voeg de reepjes spek toe en bak ze nog even mee.
- Kook ondertussen de sperziebonen in ca 20 minuten gaar en kook de eieren in 5 minuten.
- Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de rugcola en de sperziebonen er doorheen.
- Verheel dit mengsel over de borden en leg daar de gebakken aardappels met de spekreepjes overheen.
- Snij de gekookte eieren doormidden en leg ze op de aardappels.
- En bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Notities
Tip: kook de aardappels de avond van tevoren en zet ze in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.