Empanadas met Mexicaans stoofvlees uit de slowcooker (of braadpan)

Lekker en makkelijk om te maken. Het vlees laat je overdag stoven in de slowcooker (of braadpan) en ’s avonds maak je het in een handomdraai verder af.

 

 

 

Print recept
Empanadas met Mexicaans stoofvlees uit de slowcooker
Ingrediënten
Stoofvlees
  • 600 gr sucadelappen in blokjes
  • 3 el Mexicaanse kruiden (ik gebruikte uit een potje Verstegen Mexican blend voor gehakt, zonder zout)
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 200 ml passata
  • 1 el tomatenpuree
Verder
  • 6 kleine tortilla wraps
  • 1 avocado
  • zure room
  • 1 klein blikje mais
  • 3 cherrytomaatjes in partjes
  • olijfolie
Bereidingswijze
  1. Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of wok.

  2. Fruit de rode ui met de knoflook op laag vuur in 5 minuutjes aan.

  3. Voeg het vlees toe en bak het vlees even aan.

  4. Voeg de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden toe en bak een minuutje mee.

  5. Voeg de passata toe en warm het geheel door. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.

  6. Giet het geheel in de slowcooker en laat op de laagste stand in ca 7 uur stoven tot het vlees uit elkaar valt. Of laat het vlees in in de braadpan in ca 3,5 - 5 uur stoven.

  7. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

  8. Schep het vlees met een schuimspaan uit de slowcooker (of braadpan) en trek het met behulp van 2 vorken helemaal uit elkaar.

  9. Laat het blikje mais uitlekken en roer de mais door het vlees.

  10. Verdeel het vlees over de tortilla wraps en sla de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol ze vervolgens op. 

  11. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie.

  12. Bak de Empanadas in 20 minuutjes mooi bruin.

  13. Prak een avocado fijn en leg een schepje op elke Empanada. Leg daarnaast een schepje zure room en leg de partjes cherrytomaat erop.

 


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *