Limoncello soesjes

Heerlijke frisse soesjes met een vleugje Limoncello.

 

 

 

 

 

5 from 1 vote
Limoncello soesjes
Print recept
Limoncello soesjes
Personen: 20 stuks
Ingrediënten
Soesjesdeeg
  • 70 gr patentbloem
  • 60 gr water
  • 60 gr volle melk
  • 60 gr boter
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
Limoncello vulling
  • 250 ml slagroom
  • 60 ml Limoncello
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • rasp van 1 biologische citroen
Verder nodig
  • 1 losgeklopt ei
  • poedersuiker
  • rond spuitmondje van 8 mm
  • rond spuitmondje van ca 5 mm
Bereidingswijze
Soesjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de melk, het water, boter, fijne kristalsuiker en het snufje zout in een pannetje en laat de melk op niet te hoog vuur aan de kook komen en de boter smelten.

  3. Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt en de boter is gesmolten en voeg de patentbloem toe. Roer goed door met een siliconen spatel of pollepel.
  4. Zet de pan terug op het middelhoog vuur en verwarm het deeg al roerend tot er wat vet uit het deeg komt, dit duurt ca 2 minuutjes.

  5. Schep het deeg in een kom en roer het deeg even door.
  6. Voeg al roerend één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen in het deeg.
  7. Doe het deeg in een spuitzak met het spuitmondje van 8 mm en spuit 20 dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houdt een paar cm afstand, want de soesjes zetten nog uit.

  8. Druk met een natte vinger de eventuele puntjes iets naar beneden en bestrijk de soesjes met wat losgeklopt ei.

  9. Bak de soesjes in 30 minuten gaar en goudbruin.
  10. Laat de soesjes afkoelen op een rooster.
Vullen
  1. Klop de slagroom met de suiker en een zakje klop-fix bijna stijf.

  2. Voeg beetje bij beetje de Limoncello en de citroenrasp toe en klop door tot de slagroom goed stijf is.

  3. Doe de Limoncello vulling in een spuitzak met het spuitmondje van 5 mm en maak een sneetje in de onderkant van de soesjes. Steek het spuitmondje in de onderkant van de soesjes en vul de soesjes met de Limoncello vulling.

  4. Bestrooi de soesjes met poedersuiker.

 

Limoncello soesjes


2 thoughts on “Limoncello soesjes

  1. Daniëlle Beantwoorden

    Vandaag gebakken en gemaakt! Duidelijk recept om te maken en de soesjes smaken heerlijk!!

    1. Mariëlle in de Keuken Beantwoorden

      Wat leuk! ☺️

Leave a Reply to Daniëlle Verwijder reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *