Dit is wat mij betreft hét recept voor echt krokante zoete aardappel frietjes. Super lekker!
De frietjes krijgen een dun laagje maïzena, wat ervoor zorgt dat het vocht uit de zoete aardappel wordt opgenomen. Hierdoor worden de frietjes lekker krokant.
Lekker met eigengemaakte chicken tenders.
Krokante zoete aardappel friet
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappelen
- 3 flinke el maïzena
- 2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- 80 ml zonnebloemolie
- versgemalen zout en peper
- grot zeezout
- eventueel versgehakte peterselie
Instructies
- Schil de zoete aardappelen en spoel ze af onder de kraan. Dep ze daarna goed droog.
- Snij de zoete aardappelen in dikke frieten.
- Meng de frieten met de maïzena, knoflookpoeder, chilipoeder en wat versgemalen zout en peper. En laat de frieten een half uurtje afgedekt zo staan.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
- Giet de zonnebloemolie bij de frieten en meng voorzichtig door elkaar.
- Leg de frieten naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen.
- Bak de frieten 15 minuten, verhoog de temperatuur naar 230 graden, draai de frietjes om op de bakplaat en bak nog 15-20 minuten minuten verder tot ze heerlijk krokant zijn. Dit kan per oven iets verschillen, dus houdt ze goed in de gaten.
- Bestrooi de frieten met nog wat grof zeezout en eventueel wat peterselie.
- Serveer de frieten met wat (eigengemaakte) mayonaise.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Kunnen de frietjes ook in de airfryer?