Preischotel met gehakt en aardappelpuree

Preischotel met gehakt en aardappelpuree

Comments are Disabled

Een heerlijke preischotel met rundergehakt, paprika, aardappelpuree en een vleugje kerrie.

Makkelijk om te maken en erg lekker! Je kunt deze ovenschotel ook prima van tevoren klaarmaken en ’s avonds alleen nog even in de oven zetten.

Preischotel met gehakt en aardappelpuree
Preischotel met gehakt en aardappelpuree

Preischotel met rundergehakt en aardappelpuree

3.5 van 8 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 -3 personen

Ingrediënten

Aardappelpuree

  • 500 gr kruimige aardappels
  • 60 ml volle melk
  • klontje boter
  • snuf versgemalen nootmuskaat
  • versgemalen zout en peper

Prei-gehaktmengsel

  • 400 gr prei in halve ringetjes
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 el versgehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Verder

  • 75 gr geraspte kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • eventueel wat versgehakte peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.

Aardappelpuree

  • Kook de aardappels gaar met een snufje zout. Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen.
  • Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en breng de volle melk met de boter aan de kook tot de boter is gesmolten.
  • Giet de melk bij de aardappels en roer goed door elkaar met een houten pollepel. Voeg een snuf nootmuskaat en wat versgemalen zout en peper toe en roer nogmaals goed door met de pollepel.

Prei-gehaktmengsel

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime wok of hapjespan en voeg de prei, paprika en de knoflook toe. Bak het geheel ca 5 minuutjes tot de prei zacht is.
  • Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul. Breng het geheel op smaak met de kerriepoeder, paprikapoeder versgehakte peterselie en wat versgemalen zout en peper.
  • Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal en verdeel het prei-gehaktmengsel er overheen.
  • Verdeel de rest van de aardappelpuree er overheen en betrooi het geheel met wat geraspte kaas.
  • Schuif de ovenschaal voor 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is gebakken.
  • Bestrooi de ovenschotel eventueel nog met wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Preischotel met gehakt en aardappelpuree

Comments are closed.

3.50 from 8 votes (8 ratings without comment)