Boekentip: Broodjes uit eigen oven van Levine van Doorne + recept voor heerlijke Italiaanse gehaktbroodjes

0 reacties

Levine van Doorne heeft jarenlange ervaring met brood bakken. Levine heeft een succesvol blog “Uit de Keuken van Levine” en geeft workshops aan beginnende en gevorderde bakkers. Levine maakte al twee succesvolle boeken over Brood bakken: Brood uit eigen oven (2014) en Meer brood uit eigen oven (2016).

Review Broodjes uit eigen oven

Meer dan een jaar geleden liet Levine van Doorne op Facebook weten dat ze bezig was met haar derde boek “Broodjes uit eigen oven” . Natuurlijk konden de liefhebbers van Levine haar recepten niet wachten tot het boek uit zou komen, maar nu is het dan eindelijk verkrijgbaar. Zodra het kon reserveerde ik het boek bij bol.com, dus viel het boek op de verschijningsdatum op de mat. Want ook dit boek van Levine mocht natuurlijk niet ontbreken in mijn boekenverzameling.

Net als in de andere boeken geeft Levine een duidelijke uitleg over de ingrediënten en benodigdheden. Met behulp van foto’s laat ze stap voor stap zien hoe je brooddeeg kunt vormen. Ook geeft ze veel tips voor bij de recepten, super handig, hierdoor zullen je broodbaksels zeker gaan lukken.

Het boek staat vol met recepten voor de heerlijkste broodjes. Zoals bijvoorbeeld advocaatbroodjes, briochebroodjes met chocolade, broodjes met lemoncurd en fruit, chocoladepuddingbroodjes, opgerolde broodjes met tapenade, spinaziebrood met feta, uienbrood met mosterd en nog veel meer heerlijke broodjes.

De vormgeving van het boek is ook mooi, met hele aantrekkelijke foto’s. Wat ik ook fijn vind is dat het boek precies hetzelfde formaat heeft als de vorige boeken van Levine. Dit staat mooi in de boekenkast.

Alle recepten zijn duidelijk en stap voor stap beschreven. Wanneer je de recepten precies opvolgt kan het eigenlijk niet mislukken.

Conclusie

Levine heeft weer een geweldig boek gemaakt dat zeker weer regelmatig uit de kast zal worden gehaald en waarvan ik vrijwel alle recepten (regelmatig) ga maken. Net als de andere boeken van Levine is ook dit boek geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde broodbakker.

Ben je ook enthousiast geworden over “Broodjes uit eigen oven”?

Broodjes uit eigen oven is o.a. verkrijgbaar bij bol.com voor € 19,99.

 

Titel: Broodjes uit eigen oven
Auteur: Levine van Doorne
Prijs: € 19,99
ISBN 9789462502116
Uitgeverij: Forte Uitgevers BV

 

 

 

 


Recept Italiaanse gehaktbroodjes

Bij het doorbladeren van dit boek viel mijn oog meteen op de Italiaanse gehaktbroodjes, een soort Brabantse worstenbroodjes met een Italiaans tintje. Deze zagen er zo ontzettend lekker uit! Ik nam contact op met Levine en vroeg haar of ik het recept voor de Italiaanse gehaktbroodjes met jullie mocht delen en dat mocht van Levine!

De broodjes zijn leuk om te maken en het deeg is makkelijk om mee te werken. Het resultaat is echt héérlijk.

Italiaanse gehaktbroodjes

4 van 1 stem
Porties 14 stuks

Ingrediënten

Deeg

 • 175 gr tarwebloem, Amerikaans patent (o.a. verkrijgbaar bij de Zuidmolen)
 • 175 gr Semolina (o.a. verkrijgbaar bij de Zuidmolen)
 • 5 gr Instant gist
 • 6 gr zout
 • 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
 • 25 gr olijfolie
 • 210 gr water, 20-25 ℃

Vulling

 • 350 gr half-om-half gehakt
 • 30 gr gemalen oud (wit)brood of paneermeel uit de supermarkt
 • 1 kleine ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
 • 15 gr platte peterselie fijngesneden
 • 1 -2 teentjes knoflook, geraspt
 • 1 volle tl (gerookt) paprikapoeder
 • 35 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
 • versgemalen zout en peper, naar smaak
 • 50 gr ei, losgeklopt

Verder

 • 1 ei losgeklopt met een snuf zout
 • 2 bakplaten, bekleed met bakpapier

Instructies
 

 • Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom van de standmixer, spiraalkneder of broodbakmachine. Kneed in 10-15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.
 • Verdeel het deeg direct na het kneden in 14 gelijke stukjes (+/- 45 gram). Bol de stukjes deeg op en leg ze op kamertemperatuur 30-45 minuten afgedekt weg. De bolletjes hoeven niet in volume te verdubbelen.
 • Meng het gehakt met de overige ingrediënten en verdeel in 14 stukjes (+/- 35 gram). Maak er rolletjes van +/- 10 cm van.
 • Rol elk bolletje deeg uit tot een lapje van +/- 12 x 7 cm. Leg een rolletje gehakt midden op het lapje deeg. Vouw de korte uiteinden van het deeg over het gehakt. Vouw nu het deeg over het gehakt en knijp de naad goed dicht. 
 • Leg de broodjes met de naad naar beneden enkele centimeters uit elkaar verdeeld over 2 bakplaten en bestrijk ze dun met losgeklopt ei. Dek het deeg af.
 • Laat de broodjes ca 60 minuten op kamertemperatuur rijzen of tot het deeg bijna in volume verdubbeld is.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
 • Bestrijk de broodjes op 1 bakplaat nogmaals dun met ei. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Herhaal met de broodjes op de andere bakplaat.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating