Perencrumble met bruine rum

Perencrumble met bruine rum

Comments are Disabled

Een heerlijke dessert, perencrumble met bruine rum. Ook lekker met een bolletje vanille ijs.

 

 

 

 

Perencrumble met bruine rum

Perencrumble met bruine rum

5 van 1 stem
Porties 6 personen

Ingrediënten

Crumble

  • 100 gr bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr boter (in blokjes)
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gr rietsuiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 5 rijpe zoete handperen (bijv. Sweet Sensation)
  • snufje kaneelpoeder
  • 10 gr vanillesuiker
  • 50 ml bruine rum

Verder

  • 3 el amandelschaafsel of amandelsplit

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar in een kom en kneed met je handen goed door tot de boter zacht wordt.
  • Wrijf het deeg door je handen tot er mooie kruimels ontstaan. Meng het amandelschaafsel of amandelsplit losjes er doorheen. Zet het kruimelmengsel even opzij.
  • Snij de peren in stukjes en meng de bruine rum, vanillesuiker en kaneel er doorheen.
  • Verdeel de stukjes peer over 6 schaaltjes (of een ovenschaal) en verdeel de kruimels er overheen.
  • Bak de perenrumble in 25-30 minuten gaar en mooi bruin.
  • Bestrooi met wat poedersuiker en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

 

Perencrumble met bruine rum

Comments are closed.

5 from 1 vote (1 rating without comment)