Een heerlijke dessert, perencrumble met bruine rum. Ook lekker met een bolletje vanille ijs.
Perencrumble met bruine rum
Ingrediënten
Crumble
- 100 gr bloem
- 100 gr amandelmeel
- 100 gr boter (in blokjes)
- 50 gr lichtbruine basterdsuiker
- 40 gr rietsuiker
- 10 gr vanillesuiker
- 1/2 tl kaneelpoeder
- snufje zout
Vulling
- 5 rijpe zoete handperen (bijv. Sweet Sensation)
- snufje kaneelpoeder
- 10 gr vanillesuiker
- 50 ml bruine rum
Verder
- 3 el amandelschaafsel of amandelsplit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar in een kom en kneed met je handen goed door tot de boter zacht wordt.
- Wrijf het deeg door je handen tot er mooie kruimels ontstaan. Meng het amandelschaafsel of amandelsplit losjes er doorheen. Zet het kruimelmengsel even opzij.
- Snij de peren in stukjes en meng de bruine rum, vanillesuiker en kaneel er doorheen.
- Verdeel de stukjes peer over 6 schaaltjes (of een ovenschaal) en verdeel de kruimels er overheen.
- Bak de perenrumble in 25-30 minuten gaar en mooi bruin.
- Bestrooi met wat poedersuiker en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!