Perencrumble met bruine rum

Een heerlijke dessert, perencrumble met bruine rum. Ook lekker met een bolletje vanille ijs.

 

 

 

 

Perencrumble met bruine rum
Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Perencrumble met bruine rum

Porties: 6 personen

Ingrediënten

Crumble

  • 100 gr bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr boter (in blokjes)
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gr rietsuiker
  • 10 gr vanillesuiker
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 5 rijpe zoete handperen (bijv. Sweet Sensation)
  • snufje kaneelpoeder
  • 10 gr vanillesuiker
  • 50 ml bruine rum

Verder

  • 3 el amandelschaafsel of amandelsplit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe alle ingrediënten voor de crumble bij elkaar in een kom en kneed met je handen goed door tot de boter zacht wordt.
  • Wrijf het deeg door je handen tot er mooie kruimels ontstaan. Meng het amandelschaafsel of amandelsplit losjes er doorheen. Zet het kruimelmengsel even opzij.
  • Snij de peren in stukjes en meng de bruine rum, vanillesuiker en kaneel er doorheen.
  • Verdeel de stukjes peer over 6 schaaltjes (of een ovenschaal) en verdeel de kruimels er overheen.
  • Bak de perenrumble in 25-30 minuten gaar en mooi bruin.
  • Bestrooi met wat poedersuiker en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken

 

Perencrumble met bruine rum


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating