Stracciatella-hazelnootcake

Chocolade en hazelnoten, een heerlijke combinatie verwerkt in een cake.

Recept afdrukken Pin recept
0 van 0 stemmen

Stracciatella-hazelnootcake

Ingrediënten

Cakebeslag

  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract of vanille pasta
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 120 gr patentbloem
  • 12 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • 200 gr hazelnoten fijn gemalen
  • 100 ml volle melk
  • 50 gr cacaonips

Verder nodig

  • cakvorm van 20 cm
  • bakpapier
  • boter om in te vetten (of bakspray)

Topping

  • gr pure chocolade 80% cacao gesmolten
  • gr hazelnoten fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe de boter met de suiker, vanille en het zout in de kom van de keukenmachine en klop het geheel romig met de vlinderhaak.
  • Schraap met een rubberen spatel over de bodem en klop nog een keer door.
  • Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen.
  • Zeef de patentbloem met het bakpoeder en voeg toe aan het botermengsel. Klop zo kort mogelijk door, tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de melk toe en klop kort door.
  • Voeg de gemalen hazelnoten met de cacaonips toe en klop zo kort mogelijk door, tot alles goed gemengd is.
  • Vet de cakevorm in met wat boter (of bakspray) en leg een velletje bakpapier op de bodem van de cakevorm. Zo weet je zeker dat deze er straks goed uit komt.
  • Bak de cake in 60 minuten gaar op 160 graden (boven- en onderwarmte).
  • Haal de cake uit de oven en stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating