Deze havermout met appel, rozijnen en chiazaad is een heerlijk verantwoord ontbijtje, met de smaak van warme appeltaart.
Havermout met appel en rozijnen
Ingrediënten
- 35 gr fijne havermoutvlokken
- 200 gr amandelmelk
- 2 kleine appels in blokjes gesneden
- 2 el rozijnen
- 1 el ongezouten amandelen grof gehakt
- 1 el honing
- 1 tl chiazaad
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl vanille extract
- snufje zout
Instructies
- Doe de blokjes appel in een koekenpan en bak ze op een laag pitje in ca 10 minuten zacht.
- Voeg halverwege 1 tl kaneel en de honing toe en meng door elkaar.
- Doe ondertussen de havermout met de amandelmelk, rozijnen, chiazaad, 1 tl kaneel, vanille extract en een snufje zout in een kleine pan.
- Laat zachtjes pruttelen tot de amandelmelk grotendeels is opgenomen door de havermoutvlokken en het een lekker smeuïg geheel is.
- Meng de helft van de appel er doorheen.
- Schep de havermout in een kom en leg de rest van de appel met de grofgehakte amandelen erop.
- Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.