Havermout met appel en rozijnen

Deze havermout met appel, rozijnen en chiazaad is een heerlijk verantwoord ontbijtje, met de smaak van warme appeltaart.

Havermout met appel en rozijnen

0 van 0 stemmen
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 35 gr fijne havermoutvlokken
  • 200 gr amandelmelk
  • 2 kleine appels in blokjes gesneden
  • 2 el rozijnen
  • 1 el ongezouten amandelen grof gehakt
  • 1 el honing
  • 1 tl chiazaad
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl vanille extract
  • snufje zout

Instructies
 

  • Doe de blokjes appel in een koekenpan en bak ze op een laag pitje in ca 10 minuten zacht.
  • Voeg halverwege 1 tl kaneel en de honing toe en meng door elkaar.
  • Doe ondertussen de havermout met de amandelmelk, rozijnen, chiazaad, 1 tl kaneel, vanille extract en een snufje zout in een kleine pan.
  • Laat zachtjes pruttelen tot de amandelmelk grotendeels is opgenomen door de havermoutvlokken en het ee; lekker smeuïg geheel is.
  • Meng de helft van de appel er doorheen.
  • Schep de havermout in een kom en leg de rest van de appel met de grofgehakte amandelen erop.
  • Serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating