Klassieke Spaghetti Carbonara, zonder toevoeging van room.
Spaghetti Carbonara
Ingrediënten
- 250 gr spaghetti
- 100 gr pancetta in blokjes gesneden
- 2 ei
- 1 eidooier
- 50 fijngeraspte parmezaan + extra om te bestrooien
- versgemalen peper
Instructies
- Klop de eieren en het eigeel los in een kommetje, samen met wat versgemalen peper en 50 gr parmezaan.
- Kook de spaghetti beetgaar in ruim water en een flinke snuf zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak ondertussen de pancetta in een droge koekenpan licht krokant.
- Giet de spaghetti af en laat de spaghetti in de pan zitten.
- Meng de pancetta met het achtergebleven vet door de spaghetti.
- Giet al roerend het eimengsel erbij en blijf stevig doorroeren tot de spaghetti bedekt is met een romig laagje saus.
- Verdeel over twee borden en bestrooi met wat versgemalen peper en nog wat fijngeraspte parmezaan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.