Vegetarische Pappardelle met truffeltapenade

In het vernieuwde restaurant bij Intratuin zag ik een receptenkaartje staan voor penne met paddenstoelen en truffeltapenade. Thuis had ik nog een potje truffeltapenade staan, dus dat kwam mooi van pas. Ik paste het recept aan en maakte er een vegetarische variant van.

Van de truffeltapenade heb je maar een beetje nodig. De rest van de tapenade kun je eventueel in porties invriezen.

Vegetarische Pappardelle met truffeltapenade

0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Keukenbenodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan

Ingrediënten

  • 180 gr Pappardelle ik gebruikte van het merk De Cecco
  • 250 gr kastanjechampignons in kwarten gesneden
  • 25 gr ruccola
  • 6 zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 60 gr parmezaan geraspt
  • 50 ml slagroom
  • 20 gr truffeltapenade
  • versgemalen peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kook de pappardelle in ruim kokend water met een snuf zout gaat en giet af.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de kastanjechampignons met de zongedroogde tomaten en knoflook toe.
  • Bak 5 minuten en meng de truffeltapenade erdoor, blus af met de slagroom. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper.
  • Voeg de gekookte pappardelle en 30 gr parmezaan toe.
  • Meng goed door elkaar en verdeel het geheel over twee borden.
  • Verdeel de ruccola er overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating