Wat zijn de belangrijkste glazen om in huis te hebben?

0 reacties

Water, wijn, thee, frisdrank of limonade: we drinken heel wat verschillende drankjes door de dag heen. Of misschien drink je niet zoveel verschillende opties op een dag, maar verspreid over de tijd toch al gauw wel. Daarom is het verstandig om verschillende soorten glazen in huis te hebben, die je er altijd bij kunt pakken. Zo’n verzameling is ook nog eens leuk, als je mooie glazen kiest! We zetten de must-haves voor je op een rijtje.

Cocktailglazen

Laten we met een van onze favoriete glazen beginnen: glazen voor cocktails! We geven toe, je hebt ze ook weer niet enorm vaak nodig. Maar het zijn pláátjes om naar te kijken. Cocktailglazen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Baseer de keuze bijvoorbeeld op de cocktails die jij graag drinkt. Van grote glazen voor gin tonic tot stijlvolle martiniglazen.

Wijnglazen

Nog een drankje dat we graag nuttigen? Dat is wijn! Heerlijk bij een diner, of met een borrelhapje op de bank. Wijnglazen kennen veel designs. Denk aan een klassiek glas, of juist een strakker en moderner glas. Die variatie is leuk, omdat je op zoek kunt gaan naar jouw ideale glazenset. Er zit trouwens ook een verschil tussen glazen voor witte of rode wijn. Ga na wat je het liefst drinkt, of haal beide type glazen in huis.

Waterglazen

Wil je wat water bij de wijn doen? Zorg dat je de mooiste waterglazen uitkiest, om een feest te maken van het drinken van water. We drinken dit immers de hele dag door, dus waarom zou je geen fraai glas uitkiezen? Denk aan een waterglas met een unieke kleur, of juist een reliëf. Ook de vorm speelt een grote rol: wissel het standaard glas eens in voor een speelsere, rondere vorm.

Longdrinkglazen

Een longdrinkglas verwarren we al snel met een waterglas. Toch is dit niet geheel hetzelfde: een longdrinkglas is specifiek gezien bedoeld voor frisdranken en sommige cocktails. Je kunt er namelijk eenvoudig ijsklontjes in kwijt, en tegelijkertijd voldoende vloeistof. Wist je dat de prik, ofwel het koolzuur in frisdrank, extra goed blijft smaken door de vorm van een longdrinkglas? Weer wat geleerd.

Glazen voor koffie of thee

De meeste mensen drinken koffie en thee uit een mok of kopje. Er zijn echter ook veel mooie glazen te vinden voor koffie of thee! Denk aan dubbelwandige glazen, zodat je het hete glas gewoon kunt vasthouden én de thee langer warm blijft.

Whiskeyglazen

De laatste tip: whiskeyglazen! Zo’n decadent drankje verdient uiteraard een bijzonder glas. Whiskeyglazen kennen vaak de mooiste en uniekste designs – alleen dat is al een reden om deze glazen uit te kiezen. Van een klein glaasje om de drank puur te serveren tot een groter glas waar je ijsblokjes bij kunt stoppen: jij weet het best wat je nodig hebt.

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*