Eggnog

Eggnog

0 reacties

Eggnog, ook wel eierpunch is een romige cocktail op basis van eigeel, slagroom, melk, suiker en alcohol. Het is zowel koud als warm te drinken.

Eggnog
Eggnog

Eggnog

No ratings yet
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 glazen

Ingrediënten

Eggnog

  • 200 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml bruine rum
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 vanillestokje

Verder nodig

  • 100 ml slagroom
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Doe de melk met de slagroom en het kaneelstokje in een pan.
  • Schraap het vanillestokje uit en doe de merg met het uitgeschraapte vanillestokje bij het melk-slagroommengsel in de pan.
  • Warm het geheel door en zet de warmtebron uit zodra het begint te koken.
  • Laat het geheel een uurtje staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Verwijder het kaneel- en vanillestokje.
  • Doe de eidooiers met de fijne kristalsuiker in een kom en klop het geheel met een garde romig.
  • Voeg dit mengsel toe aan het melk-slagroommengsel en roer het geheel goed door met een garde.
  • Voeg de bruine rum toe en warm het geheel onder constant roeren door tot ca 80 graden. Let op dat het niet gaat koken, want dan gaan de eieren stollen.
  • Verdeel de eggnog over de glazen en klop 100 ml slagroom lobbig. Verdeel de slagroom over de eggnog en strooi er wat nootmuskaat overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

Eggnog

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating