Deze donuts zijn heerlijk zacht en lekker luchtig.

Donuts
Ingrediënten
- 250 gr goede tarwebloem van de molen
- 30 gr fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 gr droge gist
- 5 gr zout
- 120 ml volle melk lauwwarm
- 35 gr gesmolten roomboter en afgekoeld
- 1 ei op kamertemperatuur
- zonnebloemolie
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, bij elkaar in de keukenmachine en kneed in 15 minuten tot een soepel deeg.
- Voeg voor de laatste 5 minuten 1/2 el zonnebloemolie toe.
- Leg het deeg in een met zonnebloemolie ingevette schaal en dek af met folie of een douchemuts.
- Laat het deeg een uur rijzen.
- Bestrooi het werkblad met een beetje bloem.
- Haal het deeg uit de schaal en rol voorzichtig uit tot een lap van 1 cm dik.
- Steek 6 cirkels uit van 7 cm doorsnede. Steek in het midden van elke donut een rondje uit van 3 cm doorsnede.
- Laat de donuts onder plastic nog 45 minuten rijzen.
- Verwarm intussen een pan met een laag zonnebloemolie van 3-4 cm, tot 180 graden, een keukenthermometer is hiervoor handig.
- Bak de donuts in 1-2 minuten per kant mooi bruin.
- Werk de donuts af met glazuur, kaneelsuiker, chocolade, of wat je maar lekker vindt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Pingback: De 10 meest bekeken recepten van september 2017 – Mariëlle in de Keuken