Laatst hebben we heerlijk in het zonnetje op het terras bij Majestic, op de Dam, gegeten. Ik had de Caesar salade. Deze salade heb ik thuis nagemaakt.
Voor 2 personen
2 kropjes little gem
2 gepocheerde eitjes *
6 ansjovisjes
2 kipfilets
versgemalen peper en zout
2 witte pistoletjes
olijfolie
Dressing
2 volle el mayonaise (zelfgemaakte **)
1 knoflookteentje, uit de knoflookpers
1 tl mosterd
kneepje citroensap
2 el fijngeraspte parmezaan
Haal 6 mooie bladeren van de kropjes little gem af en snijd de rest in dunne reepjes. Was alles goed en maak het goed droog, een slacentrifuge is ideaal.
Snijd de 2 pistoletjes in de lengte doormidden en snijd de zijkantjes eraf, zodat je 4 dikke platte stukjes overhoudt. Smeer beide kanten in met wat olijfolie en rooster beide kanten onder de grill.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar in de grillpan. Snijd de kipfilets in plakjes.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng dit door de reepjes little gem. Strooi de parmezaan erover en meng nog een keer goed door.
Verdeel de reepjes little gem over 2 schalen. Leg in elke schaal 3 hele bladeren little gem erbij. Leg in elk blad een ansjovisje. Leg de kipfilets en gepocheerde eitjes erop. En tot slot de stukjes brood.
* http://koken.blogo.nl/2015/08/31/basis-ei-pocheren/
** http://www.kokenmetkarin.nl/bij/mayo.html
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.